Sarıyer belediye meclisi adayı öğrenci Alp Ata Türkoğlu: “Emekten yana bağımsız bir alternatifi savunuyoruz”

İşçi Demokrasisi Partisi’nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) listelerinden Sarıyer Belediyesi meclis üyesi adayı olan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Alp Ata Türkoğlu, TİP Sarıyer İlçe Örgütü’nın aday tanıtım toplantısına katıldı. Mevcut ekonomik yıkım şartlarından emekçiler, öğrenciler ve toplumun bütün ezilen kesimlerinin olağanüstü biçimde etkilendiğini belirten Türkoğlu, bu ekonomik yıkım şartlarına karşı emekten yana bağımsız bir alternatifle mücadele etmeyi savunduklarını dile getirdi. Alp Ata Türkoğlu konuşmasında emekten yana bir belediyecilik anlayışını şu sözlerle özetledi:

“Emekçiler toplumsal hayatı düzenlemeli ve yönetmeliler. Belediyelerde emekçi yönetimi ve denetimi tesis edilmeli. Bu nasıl olacak? Bütün kapalı defterler ve ihaleler emekçilerin denetimine açılacak. Emekçiler meclisler üzerinden belediyenin kararlarını denetleyecekler.

Emekçiler gerekirse geri çağırma hakkını kullanarak, işini doğru yapmayan temsilcileri tespit ederek, onları görevden alabilecekler.

Çok ciddi barınma problemleri ile yüz yüzeyiz. İstanbul’da emlak krizi ve kiraların yüksekliği büyük bir barınma krizi yaratıyor. Bu sebeple bütün işçiler için erişilebilir olan ve depreme dayanıklı sosyal konutlar yapılmalı.

Bütün mahallelerde 24 saat açık hizmet veren çamaşırhaneler, yemekhaneler, kreşler olmalı. Bu sayede emekçi halkın bu hizmetlere rahat erişmesi sağlanabilir. Bu sayede kadın emekçilerin ev içi emek sömürüsü azaltılabilir.

Belediye tüm işyerlerinde işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerini almakla yükümlüdür. Emekten yana bir belediyecilik, işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerini almayan işyerlerine yaptırım uygulamalıdır. Biz bu yolda mücadele veriyoruz.”

***

İşçi Demokrasisi Partisi’nin Türkiye İşçi Partisi listelerinden İstanbul’da gösterdiği belediye meclis adayları:

Ataşehir Belediye Meclis adayı: Bektaş Deneri, öğrenci, 4. sıra

Eyüp Belediye Meclis adayı: Veysel Dönmez, kargo işçisi, 5. sıra

Kadıköy Belediye Meclis adayı: Merve Şanlıdağ, çevirmen ve Kadın Dayanışması üyesi, 7. sıra

Kağıthane Belediye Meclis adayı: M. Kemal Güllüoğlu, tekstil işçisi, 3. sıra

Sarıyer Belediye Meclis adayı: Enes Karakaş, Boğaziçi direnişçisi, 7. sıra

Sarıyer Belediye Meclis adayı: Alp Ata Türkoğlu, Boğaziçi Üni. öğrencisi, kontenjan adayı

Yorumlar kapalıdır.