AKP’li Altındağ belediyesinin işçi düşmanlığı!

Ankara Altındağ ilçesinde belediye çalışanlarına seçimden önce verilen maaş zamları, seçilen AKP’li belediye başkanı tarafından geri alındı. Bir süre önce ek protokol isteği ile eylem yapan işçilerle belediye arasında bir protokol imzalanmıştı ancak yeni yönetim o protokolde olan zam ve geriye dönük ek ödemeleri uygulamaya koymadı. Geçen ay 32 bin TL maaş alan bir işçi bu ay 8 bin TL’lik bir kesinti ile karşılaştı.

Maaş kesintileri ve zamların geri alınmasının yanında, birçok çalışan SGK’den gelen mesaj ile işten atıldığını öğrendi. Bunun üzerine çalışanlar iş bırakma eylemine çıkarak çöpleri toplamadı, servisleri çalıştırmadılar.

Bu hak gaspına karşı iş bırakma eylemine çıkan çalışanlar mobbing, işten atılma ve polis şiddeti ile karşı karşıya kaldı. Belediye yönetimi grev kırıcılık için diğer belediyelerden ve özel sektörden işçiler alarak eylemi bastırmaya çalıştı. Eylemdeki işçilerin grev kırıcılara karşı ses çıkarması polisin saldırısı ve şiddeti ile karşılık buldu. Bütün bu şiddet ve baskıya rağmen işçiler haklarını geri alabilmek için eylemlerini sürdürmeye devam ediyor.

Sendikanın bu duruma karşı tutumu -henüz ortada olmayışından anlaşılacağı üzere- işçiden yana olmadı.

Seçimlerden önce her yerde yalan vaatlerde bulunan AKP, seçimi kazandıktan bir gün sonra daha mazbatayı bile almadan işçi kıyımlarına girişmiş durumda.

İşten çıkarmaların yasaklanması için örgütlü bir mücadeleyi örmeliyiz. Belediye işçilerinin bu haklı mücadelesini desteklemeliyiz.

Yorumlar kapalıdır.