TÜMTİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’ndan MNG işçilerine çağrı

TÜMTİS ile DHL Lojistik arasında 6. Dönem Toplu İş Sözleşmesi 2 Şubat 2024 tarihinde imzalanarak, yüzde 73-82 oranlarında zam+500 TL kıdem zammı, aylık 800 TL aile yardımı, hafta içi yüzde 70, hafta sonu yüzde 100 fazla mesai ücreti, banka promosyonu ve sosyal haklara yüzde 100 zammın yanı sıra lojistik sektöründe ilk kez 4 ikramiye hakkı da kazanılmıştı. Sözleşme, DHL çalışanı üyelerin tamamına sorularak işçilerin çok büyük bir kesiminin onayı alındıktan sonra imzalanmıştı.

8 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen TÜMTİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısında “Sendikamız, işkolunda büyümeye ve örgütlenmesini güçlendirmeye devam etmektedir. Sendikamız, yaptığı çalışmalar ve imzaladığı toplu iş sözleşmeleriyle kargolarda ilk defa günde 8 saat çalışma, fazla mesai ücreti, iş güvencesi, ücret artışlarının yanında ikramiye ve sosyal hak kazanımları elde edilmesini sağlamıştır. Öte yandan hacimsel olarak her geçen gün büyüyen işkolumuzda kuralsız, esnek ve güvencesiz çalışma biçimleri yoğun olarak sürmektedir ve işçiler, fazla mesai ücreti dahi almadan uzun saatlerle, güvencesiz, sendikasız koşullarda çalışmaktadır. Sendikamız, kargolardaki bu kuralsız ve esnek çalışma cenderesine son verme, daha insani koşullarda, içerisinde sendikal hak ve güvencelerin olduğu bir çalışma düzeni sağlama mücadelesindeki ısrarını sürdürmektedir. Bu doğrultuda sendikamız, MNG’de örgütlenme çalışmalarına başlamıştır. Sendikamızın çağrılarına yanıt veren MNG Kargo işçileri sendikamıza üye olmaya başlamışlardır. Sendikamız söz verdiği gibi MNG Kargo işçilerini de toplu sözleşme haklarına kavuşturacaktır. İşyerlerinin dağınık olması nedeniyle henüz sendikamıza ulaşamamış ve üyeliğini gerçekleştirememiş olan MNG işçilerine çağrımız sendikasına ulaşıp destek alması ve zaman kaybetmeden üyeliğini gerçekleştirmesi ve haklarını büyütme mücadelesine omuz vermesi yönündedir,” denerek MNG Kargo işçilerine çağrıda bulunuldu.

Aras Kargo, Aramex, UPS, Ambarlar, Kühne Nagel, Zet Farma, DHL gibi işyerlerinde toplu iş sözleşmesi bulunan TÜMTİS, MNG Kargo’daki örgütlenme çalışması ile beraber, kargoda sendikasız işyeri bırakmama hedeflerinde ısrarcı olduklarını gösterdi.

Yorumlar kapalıdır.