İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu Temmuz zammı için mücadeleye çağırıyor!

İstanbul İşçi Şubeler Platformu Mehmet Şimşek’in ekonomik politikalarına karşı “Temmuz zammı lütuf değil ihtiyaçtır.” talebini haykırıyor.

Kamu harcamalarını kısma, vergi gelirlerini arttırma ve mali disiplini sağlama üzerine kurulu kemer sıkma politikalarını ortaya atan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, artan enflasyonun altında ezilen milyonlarca emekçiye 17,002 Türk Lirasını uygun görüyor. İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu artan enflasyona ve Mehmet Şimşek’in tedbirlerine karşı, 26 Haziran Çarşamba günü taleplerini Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda basın açıklaması ile açıkladı. Basın açıklaması Temmuz zammı kapsamında bazı talepleri de içeriyor.

Liman-iş Sendikası Marmara Bölge Başkanı Mülazim Dursun platform adına basın açıklamasını okudu ve talepleri dile getirdi.

“Enflasyona bağlı artan zamlar ve vergilerin sorunlarını yaşayan işçilerin, kamu emekçilerinin, emeklilerin maaşları 1 Temmuzdan itibaren uygulanacak şekilde insanca yaşam standartlarında zam yapılmalıdır. Gerçek enflasyona göre zam yapılmalı ve servet sahibi kurum ve kişilerden servet vergisi alınmalıdır. Temel ihtiyaçlar başta olmak üzere fiyat artışları durdurulmalı, asgari ücretli vergiden muaf tutulmalıdır”

Açıklama boyunca “Köle değil işçiyiz birleşince güçlüyüz”, “İnsanca yaşamak istiyoruz”, “Temmuz zammı hakkımız söke söke alırız” ve “Şimşek şaşırma sabrımızı taşırma” gibi sloganlar yoğun bir şekilde dile getirildi.

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformuna bağlı ve bağımsız TÜMTİS, Harb-İş, Liman-İş, Özel Öğretmenler Sendikası, Eğitim Sen gibi sendikalar ve İşçi Demokrasisi Partisi ile Emek Partisi gibi emekten yana siyasi partilerin de katılımı ile 250 kişiye varan basın açıklaması, yaklaşık yarım saat sürdü ve yoğun ilgi gördü.

Yorumlar kapalıdır.