İstanbul’da “vetoya” karşı eylem : “Kahrolsun AKP, işbirlikçi YSK!”

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), bileşenlerinden olduğumuz Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku adaylarını veto etmesi bugün İstanbul’da protesto edildi. Saat 12.00’de Taksim Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, okunan basın açıklamasının ardından, oturma eylemi ve sloganlar eşliğinde saat 14.00’e kadar Taksim Meydanı’nda kaldı.

Taksim’deki eyleme katılan BDP milletvekilleri Sabahat Tuncel, Ufuk Uras ve Blok adayları Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel ve Mustafa Avcı da basın açıklamasından sonra açıklamalarda bulundular. Konuşmaların ortak vurgusu ise, seçim sürecine girilirken AKP hükümeti ve devlet aygıtları tarafından baskı politikalarının artırılmasına ve YSK kararına karşı dayanışmanın ve mücadelenin önemine dairdi.

Taksim’deki açıklamaların sonrasında ise 10 bine yakın kişi Aksaray’da bulunan Demokratik Çözüm Çadırı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında “Baskılar bizi yıldıramaz”, “PKK halktır, halk burada” gibi sloganlar atıldı. Aksaray’a varıldığında ise kitle polisin sert müdahelesiyle ve gaz bombalarıyla karşılaştı. Sert müdahele ve yaralanmalar sonucunda kitlenin sayısı azalsa da Çadır önünde biraraya gelenler, halaylar ve türküler eşliğinde protestolarını sürdürdüler.

“Açılım” süreciyle birlikte demokratik gericilik politikalarına işlerlik kazandıran ve KCK davasıyla da Kürt önderleriğini tasfiye yoluna giden TC devleti ve AKP hükümeti, son süreçte, bağımsız adaylar üzerinde uygulanan veto kararıyla, Kürt hareketi karşısında baskı, inkâr ve imha politikalarının daha da derinleştiğini ve rejimin sınırlılığını gözler önüne sermekte!

Meşruluğuna giderek daha fazla gölge düşen seçim sürecinde tüm emekçilere, ezilenlere ve Kürt halkına düşen; Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku saflarında birleşik bir mücadele ağı örmektir!

Yorumlar kapalıdır.