Filistin: Ahed Tamimi derhal serbest bırakılsın!

16 yaşındaki genç Filistinli Ahed Tamimi’nin Filistin bölgesindeki işgalci İsrail askerlerine karşı kendisini savunduğu görüntüler dünya çapında yankı buldu. Genç Ahed bu nedenle Siyonist devlet İsrail’in askeri yargılama süreci kapsamında tutuklanarak Bati Şeria’daki Ofer cezaevine gönderildi.

15 Aralık tarihli videoda Ahed askerlere kafa tutarken yanında bulunan 15 yaşındaki kuzeni Nur ve videoyu çeken annesi Nariman da Ahed’le beraber cezaevinde tutuklu bulunuyorlar. İki genç askerlere “saldırı” ile suçlanırken, Aher’in annesi ise şiddete “teşvik” nedeniyle parmaklıklar arkasında.

Birleşmiş Milletler Filistin Bölgesi İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA)’nin 5-18 Aralık tarihlerini kapsayan son dönem raporuna göre, Trump’ın Kudüs’ü başkent olarak tanımasının ardından gerçeklesen protestolar süresince tutuklanan her altı kişiden birini 18 yaşın altındaki (reşit olmayan) bireyler oluşturuyor.

Ahed’in babası Bassem Tamimi Facebook üzerinden yaptığı açıklamada kızının 15 Aralık günü İsrailli askerlere küçük kuzeni Muhammed’i başından yaralayıp kanlar içinde bırakmaları ardından karşı koyduğunu söyledi.

Filistinli genç mücadeleci Ahed, Amerikan emperyalizmi tarafından desteklenen katil İsrail devletinin 1948’den bu yana süregelen bölgesel işgal ve gaspına karşı direnen binlerce çocuk ve gencin de parçası olduğu Filistin halkının bir üyesi. Ahed’in serbest bırakılması için süren mücadele, İsrail kuşatmasının sona ermesi ve tek, laik, demokratik ve ırkçı olmayan bir Filistin devletinin kurulması yolundaki küresel mücadelenin bir parçasıdır.

Biz, Ahed Tamimi ve ailesinin derhal serbest bırakılmasını talep eden küresel hareketin bir parçası olarak mücadeleci Ahed Tamimi ve tüm Filistinli tutuklularla uluslararası dayanışma eylemliliklerinin yükseltilmesi çağrısında bulunuyoruz.

29 Aralık 2017

İşçilerin Uluslararası Birliği – Dördüncü Enternasyonal (UIT-CI)

Yorumlar kapalıdır.