Blok’tan İstanbul mitingi: “Yaşasın halkların kardeşliği!”

Emek Demokrasi Özgürlük Bloku İstanbul Bağımsız Milletvekili adayları için düzenlenen büyük miting Kağıthane Hasbahçe’de yapıldı. Blok’ta yer alan tüm bileşenlerin katılımıyla organize edilen büyük mitinge blok bileşenlerinin yanı sıra aydın, sanatçılar ve sendikalar da katılım sağladı. Coşkuyla geçen mitingde Hopa’da polisin saldırısı sonucunda hayatını kaybeden Metin Lokumcu da anıldı.

Miting boyunca, “Biji Biratiya Gelan / Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Şehit Namırın!”, “Be Zıman Jiyan Nabe!”, “Hepimiz Eşkıyayız!” sloganları atıldı.

Blok adına hazırlanan metnin Türkçe ve Kürtçe okunmasıyla başlayan mitingde BDP Eş Genel Başkanı Filiz Koçali, İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ve blok adayları Sebahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Levent Tüzel ve adaylıktan çekilen Mustafa Avcı konuşmalar yaptı.

Konuşmalarda İstanbul birinci bölge bağımsız adayı Sebahat Tuncel, “Biz halkların kardeşliğini, Mezopotamya ve Anadolu halklarının kardeşliğini kurmak için yola çıktık. Görüyorum ki herkes hazır. O yüzden başbakan öfkelenmiş durumda. Kürdistan’da özgürlük mücadelesi verene terörist, Karadeniz’de mücadele edene eşkıya diyor. Sana 12 Haziranda gösterecekler. Kim eşkıya kim terörist göreceğiz” dedi. Konuşmasını Tuncel, Hopa’da hayatını kaybeden Metin Lokumcu’yu da anarak, “Sen rahat uyu Metin hoca senin rüyan yarım kalmayacak.” diyerek bitirdi.

Tuncel’in ardından ise Sırrı Süreyya Önder sahneye çıktı. “Kürdistan seninle gurur duyuyor” sloganı ile karşılanan Önder, “Biz de 21. Yüzyılın direnen onurlu halkı olan Kürt halkıyla gurur duyuyoruz. Böyle bir halkla gurur duyulmaz mı? Aramızda bu coğrafyanın kaderini değiştiren özgür Kürt kadınları var, özgür Türk kadınları var, hepiniz hoş geldiniz. Ez qurbana we me…” diyerek halkı selamladı. Ardından miting sırasında Gazi Mahallesi’ndeki seçim bürolarının dağıtıldığını belirterek şunları söyledi: “Siz bu halkı gaz manyağı yaptınız, bağışıklık yaptı. Sökmez artık. İçeri atarız diyorsanız, gelin buraya görün. Eskiden herkes anasından babasından gizli solculuk yapardı. Gelin burada aile boyu devrimcilik yapanı görün…” dedi.

Önder’in ardından ise 3. Bölge adayı Abdullah Levent Tüzel sahneye çıktı. Tüzel, “Barış için mutlaka, barış ve özgürlük diyen, başta Öcalan, bütün siyasi tutsaklar serbest bırakılacaktır. Gün, devrimcilerin, özgürlük ve eşitlik diyen Kürt halkının yanında olma günüdür. Biz halkımızı sadece istikrar ve ustalıkla gelecek yıllarda da ezecek olan AKP karşısında uyarmıyoruz, patron takımıyla ittifak yapan CHP karşısında da uyarıyoruz. Emekçileri her geçen ezen düzenden yana korumak zorundayız… An serkeftin, an serkeftin, an azadi an azadi” diyerek konuşmasını tamamladı.

Miting konuşmaların ardından konserlerle sona erdi.

Yorumlar kapalıdır.