Metal – Maksimum gelir, minimum gider

Patron nihayet üçüncü fabrikanın da inşaatına başladı, inşaat son sürat devam ediyor. Tabi daha fazla gelir elde etmek için yapılan bu yeni fabrika, üretime başlayana kadar patron için sadece gider demek. Yani bir patron klasiği olarak, kaz gelen yerden tavuk esirgenmiyor.

Patron şu an bu fabrika inşaatına harcadığı parayı yıllardır bizim üzerimizden kazandı. Ama bu yetmezmiş gibi, patronun cebinden çıkan her kuruş, biz işçilerin hanesine hak gaspları olarak yansıyor. Üzerimizdeki baskı artıyor, üretim mümkün mertebe arttırılmaya çalışılırken, mesai saatleri de artıyor ve yemek dahi verilmeden fazla mesai yapıyoruz. Maaşlarımız geç yatıyor, işimiz için gerekli olan malzemeler alınmıyor… Kısacası patron kazansa da kaybetse de biz işçiler hep kaybeden taraftayız. Bu da patronların her sıkıştığında işçilere söylediği “aynı gemideyiz” yalanının ne kadar gerçekten uzak olduğunu gösteriyor.

Ortada bir gerçek varsa o da, biz işçiler sustukça bu senaryonun değişmeyeceğidir. Bu nedenle artık faturayı ödemek istemiyorsak, işçiler olarak birlikte bu gidişe bir dur demenin yöntemlerini aramalıyız. Çünkü bu gidişe dur diyecek, bu saltanatı yıkacak tek güç biz işçileriz.

Yorumlar kapalıdır.