Alibeyköy’de kıdem tazminatı etkinliği

İşçi Cephesi gazetesi okurları 13 Kasım Pazar günü neoliberal saldırıların devamı niteliğinde olan, kıdem tazminatı hakkımızın alınması ve yerine getirelecek olan fon ile ilgili tartışmak üzere Alibeyköy’de bir araya geldiler. Etkinliğin ilk kısmında kıdem tazminatının ne olduğu, Türkiye işçi sınıfının hangi mücadeleleri sonucu şimdiki haline geldiği ve bizim için ne anlam ifade ettiği tartışılırken, ikinci kısımda ise fonun bize ne getireceği ve patronlar ile hükümetin bu fonu nasıl pazarladıkları konuşuldu.

İşçilerin ağırlıklı olduğu toplantıda kıdem tazminatının bizim için öncelikle iş güvencesi anlamına geldiği ve bu hakkın alınmasıyla işten çıkarmaların önünde bir engel kalmayacağı hususunda herkes mutabık kaldı. Ardından ne yapmalı sorusu üzerine tartışma geliştirildi. Birkaç kişi işyerinden hiçbir arkadaşına güvenemediğini söylese de, deneyim paylaşımları sonucu yan makinemizde çalışan işçi arkadaşımıza güvenmekten başka çıkar yolumuzun olmadığı konusunda hemfikirdik.

Etkinlik, bu tartışmaları ve paylaşımları tek bir toplantıya bırakmamak gerektiğinin altını çizen arkadaşlarla 11 Aralık Pazar günü yeni bir konuyla, yeniden bir araya gelme dileğiyle son buldu.

Yorumlar kapalıdır.