Tutuklu öğrenciler için Taksim’de eylem

Tutuklu öğrencilerle dayanışma inisiyatifi tarafından, üniversite öğretim üyeleri derneği ve Eğitim-Sen’in de destek verdiği, hukuksuz tutuklanan öğrenciler için bugün (06.12.2011) Taksim’de bir eylem düzenlendi.

Meydanda toplanarak, Galatasaray Lisesi önüne yürüyen kitleler, “gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz”, “yaşasın halkların kardeşliği”, “işte AKP demokrasisi”, “biji bratiya gelan” gibi sloganlar attılar. Galatasaray Lisesi önünde oturma eylemi yapan gruba Bandista şarkılarıyla destek verdi. Bu sırada söz alan Eğitim-Sen 6 no.lu üniversiteler şube başkanı; AKP’nin kendisinden olmayan herkesi hukuksuz biçimde yargılayarak ve herkesi korkutarak üniversiteleri açık hava hapishanesine çevirdiğini, buna karşı Eğitim-sen olarak, sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti.

Daha sonra okunan basın açıklamasında ise; “600 öğrenci tutuklu. Kimi puşi taktığı için, kimi olmayan örgüte üye olduğu için… Günlük yaşantılarındaki yaptıkları şeyler bile, polis tarafından komikçe mahkemeye delil olarak sunulabiliyor.” Denildi. “Bu adaletsizliğe karşı, terörle mücadele yasası kaldırılsın! Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri değişsin! Özel yetkili mahkemeler kaldırılsın!” gibi taleplerin belirtildiği açıklama, 9 Aralık’ta Beşiktaş adliyesinde görülecek Cihan Kırmızıgül’ün davasında yine sokaklarda olunacağı bilgilendirmesiyle sona erdi.

Yorumlar kapalıdır.