Filistin İçin İsrail’e Karşı Boykot Girişimi’nden İsrail’e protesto

Filistin’e destek ve dayanışmayı örgütlemek için çeşitli demokratik kitle örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu ve İşçi Cephesi’nin de parçası olduğu Filistin İçin İsrail’e Karşı Boykot Girişimi 22 Kasım Perşembe günü Levent’te buluşarak İsrail Konsolosluğu’na yürüdü.

Gazze’nin İsrail tarafından bombalanması üzerine Filistin halkıyla dayanışmak için harekete geçen girişimin çağrısıyla toplanan yaklaşık 100 kişi “Füze Kalkanı Kapatılsın”, “Katil İsrail Ortadoğu’dan Defol”, “Yaşasın Filistin Direnişi” sloganlarıyla İsrail Konsolosluğu’na yürüdü. Konsolosluğun yakınına gelindiğinde polis barikatıyla karşılaşan grup burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada “İsrail’in hiçbir insanlık suçu yüzünden cezalandırılmayacağını bildiği için büyük bir küstahlıkla 100’e yakın çocuğu ‘güvenlik gerekçesiyle’ öldürdüğü” vurgulandı. Buna karşın Gazze’de akan kanın biraz olsun durduysa bunun Gazze halkının direnişi sayesinde olduğunun altı çizilerek İsrail’in hiçbir zaman başarılı olamayacağı belirtildi.

Diğer yandan “Katil İsrail işbirlikçi AKP” ve “İsrail’e kalkan olmayacağız” sloganlarıyla Türkiye hükümetinin iki yüzlü Filistin politikaları gözler önüne serildi. Filistin halkını teslimiyete zorlayıp İsrail ile ilişkileri koruyan AKP hükümetinin bu ülke ile sürdürdüğü tüm askeri, ekonomik, diplomatik ve kültürel ilişkilerin kesilmesi için mücadelenin devam ettirileceğine vurgu yapılarak sonlandırılan eylemde biz de İşçi Cephesi olarak yer aldık ve İsrail’e karşı Filistin halkının taleplerini hep birlikte haykırdık.

Kürecik’teki Füze Kalkanı Kaldırılsın!

İsrail ile tüm diplomatik, askeri, ekonomik ilişkilere son!

Yıkılsın Siyonist İsrail devleti! Yaşasın laik, demoktratik ve ırkçı olmayan tek Filistin devleti!

Yorumlar kapalıdır.