Siyonist İsrail Devleti’nden katliam!

Hamas ile arasındaki 6 aylık ateşkesin bitişinin ardından, Gazze’den kalkan ev yapımı roketleri bahane eden İsrail, Gazze Şeridi’nde katliama girişti. Füze yağmuruna tutulan Gazze’de, bu satırlar yazılırken, bilinen ölü sayısı 300 civarında. 1000’i aşkın yaralı var.

38 yıllık İsrail işgalinin 2005’te sonlandığı Gazze’de, 2007’de Hamas’ın kontrolü almasından sonra, İsrail’in ölümcül ambargosu baş gösterdi.

Mısır’ın da destek verdiği ambargoyla, Gazze’de yiyecek bulmak bir mucize haline gelirken, ilaç yokluğundan hastalar yaşamını yitiriyor; yakıt sevkiyatı tamamen durmuş durumda, en iyi ihtimalle günde birkaç saat elektrik kullanılabiliyor. Nazi toplama kampından farksız bir durum bu! Gazze’de, halkın bu insanlık dışı koşullara mahkum edilmesinin nedeni, Siyonizm’in zulmünden olduğu kadar, işbirlikçi El Fetih yönetiminden de usanmış olmaları ve daha radikal görünen Hamas’ı desteklemeleri.

Emperyalizmin Ortadoğu’daki ileri karakolu İsrail’i, gerçekleştirdiği katliamdan ötürü AB ve Rusya kınarken(!), ABD buna bile tenezzül etmedi ve yaşananlardan Hamas’ı sorumlu tuttu. Ancak neyse ki(!), İsrail’e sivilleri hedef almama çağrısı yapmayı unutmadı… Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan ise, iğrenç bir ikiyüzlülükle, olaylardan büyük üzüntü duyduklarını açıkladılar. İsrail Siyonizmi’nin, Bölge’deki en büyük müttefiki olan bir devletin temsilcileri olan, ayrıca yeri geldiğinde Müslüman kimliklerini büyük bir gururla taşıyan bu zevatlara soruyoruz: Sizleri kahreden bu üzüntü, TC’nin İsrail’le olan ekonomik, politik, diplomatik ve askeri ilişkilerini askıya almasına sebep olacak mı?

Emperyalizmin gözetiminde, Filistin’i kana bulayan İsrail durdurulmalıdır! Bunun için Filistin halkıyla dayanışma ağını örmeli, en başta da TC’nin İsrail’le olan bütün ilişkililerinin kesilmesini sağlamalıyız. Siyonist İsrail Devleti Yıkılmadan, Ortadoğu’ya Barış Gelmeyecek!

Yazan: İşçi Cephesi (28 Aralık 2008)

Yorumlar kapalıdır.