Bu saldırganlık, bu vahşet hemen şimdi durmak zorunda!

Kökleri Paleolitik Çağ’a kadar giden bir medeniyetler beşiği, Filistin! İnsanlık tarihinin en eski sürekli yerleşim yerlerinden biri olan, Filistin!

Sırtını çöle yüzünü Akdeniz’e dönmüş, kültürlerin birleştiği ve ayrıştığı “Kutsal Topraklar.”

Tarihi kan ve gözyaşıyla yazılmış ve yazılmakta olan, acıların eksik olmadığı, vahşi ve adaletsiz dünyamızın vicdanı Filistin…

Ve Akdeniz’e onun gibi usulcacık yanaşmış, Gazze!

Büyük İskender’in kararlı bir direnişle karşılaştığı için fethetmekte zorlandığı, ceza olarak bütün kent halkını köle olarak sattığı Gazze!

Gazze, yaşadığımız çağın aynası, yitip giden insanlığımızın gözyaşları…

Siyonist İsrail devleti, aynı Büyük İskender gibi, kendisine direnen Gazze’yi cezalandırıyor.

Önce aç susuz, ilaçsız elektriksiz bıraktığı Gazze Şeridi’nde yaşayan 1,4 milyon insana şimdi bombalarını yağdırıyor. 18 günün bilançosu korkunç: en az %40’ı kadın ve çocuk 900 ölü, 5000 yaralı.

Gazze’de sadece Gazzeliler değil, bütün bir insanlık öldürülüyor. Gazze’de insanlık, sözün bittiği yerde sınanıyor…

Gazze tarih boyunca Asur’un, Mısır’ın, Babil’in, Pers’in, İsrail’in istilalarına uğrayan; Arapların, Osmanlı’nın, Mısır’ın, İngiliz’in hâkimiyetine giren bir kent.

Gazze’yi Filistinlilerin elinden ilk olarak alan ise İsrail Kralı Davut. Acımasızlığa bakın ki binlerce yıl sonra bugün aynı şeyi Siyonist İsrail Devleti yapmaya girişiyor.

Kral Davut, Gazze’deki bir sinagogun mozaik zemininde mitoloji kahramanı Orpheus olarak betimlenmekte… O Orpheus ki ölen karısının peşinden ölüler ülkesine gittiğinde güzel müziğiyle cehennemdeki tüm işkenceleri durduran, tanrıları bile ağlatan, ölmüş karısını dirilten bir kahraman…

Eğer İsrail Devleti Orpheus ise şimdi, Gazze’deki cehennemi işkenceyi kim durduracak? Bütün dünyayı ağlatan ölmüş bebekleri kim geri getirebilecek?

Bu saldırganlık, bu vahşet hemen şimdi durmak zorunda!

Hükümetlerin, timsah gözyaşlarına da, bu adaletsiz ölçüsüz saldırganlığa rağmen çift taraflı ateşkes gibi saçma bahaneler uydurmalarına da kulak asmayalım!

Siyonist İsrail Devleti ile tüm diplomatik ilişkiler kesilsin! Tüm anlaşmalar iptal edilsin!

Siyonist Savaş Makinesi yok edilmeden ne Arap ulusu, ne Yahudiler, ne de Ortadoğu işçi ve emekçi halkları özgür ve eşit şekilde bir arada yaşayabilir.

Dünyanın tüm işçilerinin ve emekçi halklarının yüreği Filistin’den, Gazze’den yana!

Yaşasın demokratik, laik ve ırkçı olmayan tek Filistin devleti!

Yorumlar kapalıdır.