İstanbul Kadıköy’de Dünya Barış Günü mitingi gerçekleştirildi

Demokrasi ve Barış Platformu’nun çağrıcılığını yaptığı 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingi onbinlerin katılımıyla Kadıköy’de gerçekleşti. İki koldan yürüyen gruplar miting alanı olan Kadıköy İskele Meydanı’nda bir araya geldi. Her iki kolun önünde Demokrasi ve Barış Platformu’nun “Gezi’den Lice’ye Barış için mücadeleye!” pankartı taşındı. HDK bileşenlerinin ağırlıkta olduğu kolda “Eşitlik, özgürlük ve barış için Gezi’den Lice’ye birlikte yürüyoruz!” ve “Gezi ruhuyla Rojava devrimini selamlıyoruz!” pankartlarıyla yüründü.

Miting alanına yürüyüş boyunca Rojava devrimini selamlayan, iktidarın Kürtler üzerinde sürdürdüğü inkâr ve imha politikalarını teşhir eden, Suriye’ye yönelik olası emperyalist müdahalelere karşı tepkiler içeren ve Gezi Ayaklanmasına vurgu yapan sloganlar atıldı. Gezi Parkı direnişinden sonra kurulan pek çok mahalle ve semt dayanışması da alandaki yerini aldı.

Miting “Gezi’den Lice’ye barış için mücadeleye” başlıklı sinevizyonla başladı. Gezi Direnişi’nde ve Lice’de ölümsüzleşen devrim şehitleri için saygı duruşu ve bir dakikalık alkış eylemi gerçekleştirildi. Aralarında DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, TMMOB İKK Adına Süleyman Solmaz, Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel ve Barış İçin Kadın Girişimi’nden Seher Kalkan’ın olduğu konuşmacılar Gezi Direnişi’nde katledilenlerin hesabının sorulacağını vurguladılar. İktidarın Suriye’de yürüttüğü savaş politikalarına değinen konuşmacılar gerçek barışın halkların ve emekçilerin birlikte mücadelesi sayesinde sağlanabileceğini vurguladılar.

İşçi Cephesi olarak “Barışın ve Özgürlüğün Garantisi, Emekçilerin ve Halkların Mücadelesidir!” şiarıyla ve mücadelemizi somutlayan sloganlarımızla yürüyüşe katıldık. “İş, Ekmek Yoksa Adalet Yoksa Barış da Yok” dedik, “Türkiye elini Suriye’den Çek” dedik, “Ortadoğu’ya Barış İşçilerle Gelecek” dedik, “Rojava Devrimi Yalnız Değildir” dedik. Siyonist İsrail Devleti’nin politikalarını reddeden, Suriye’de emperyalist müdahaleye hayır diyen, Arap Devrimleri’ni selamlayan dövizlerimizi taşıdık.

Yorumlar kapalıdır.