Bakırköy Belediyesi işçilerinin grevi sürüyor

Bakırköy Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası’nın toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması sonucu işçiler 25 Ekim’de çıktıkları greve coşkuyla devam ediyorlar.

Belediye ile Belediye-İş arasında Mart 2020 tarihinde başlayan yetki ve sözleşme görüşmeleri, Genel-İş’in de yetki davası açması sonucu hukuki sürecin sonuçlanması beklendiği için ertelenmişti. 19 ay sonra Nisan 2021 yılında sonuçlanan dava ile yetki hakkı tanınan Belediye-İş, Bakırköy Belediyesi ile TİS masasına oturdu. Ancak anlaşma sağlanamadı.

Bu süreçte işçiler yaklaşık iki yıl önce yenilenmesi gereken toplu iş sözleşmesinin dava sonucu yapılamaması nedeniyle geriye dönük hak kayıplarını ve süreç boyunca işten çıkarılmış arkadaşlarının işe iadesini talep ettiler. Belediye ise geriye dönük hakların kesinlikle verilmeyeceğini söyleyerek (yani 19 ay boyunca %0 zam oranı) anlaşmaya yanaşmadı. Yapılan tüm görüşmelerden herhangi bir sonuç çıkmaması sonucu yaklaşık 290 işçi 25 Ekim tarihinde greve çıktı.

İşçiler, ülkenin son yıllarda yaşadığı ekonomik sorunların, artan hayat pahalılığının göz önünde bulundurulmadığını ve geriye dönük haklarını alana kadar mücadele edeceklerini dile getiriyorlar. Her ne kadar Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, işçilere adres olarak Ankara’yı gösterse de işçiler her gün belediye binası önünde kurdukları çadırda “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Direne direne kazanacağız”, “Bakırköy işçileri yalnız değildir” sloganları atarak mücadelelerinde kararlı olduklarını gösteriyorlar.

Biz de İDP olarak grevdeki işçileri ziyaret ettik ve mücadelelerin arkasında olduğumuzu belirterek gazetemiz Nisan’ı işçilerle buluşturduk.

Zafer direnen emekçinin olacak!

Yorumlar kapalıdır.