İran şeker işçileri, emek örgütleri ve emeklileri: “Kürdistan’daki katliamı lanetliyoruz”

Aşağıda okuyucularımızla Haft Tappeh Şeker Kamışı İşçileri Sendikası, İşçi Örgütlerinin Kurulmasına Yardım İçin Koordinasyon Komitesi ve Emekliler Birliği Grubu’nun İran rejiminin Kürdistan şehirlerinde gerçekleştirdiği katliamı lanetleyen bildirisini paylaşıyoruz.

***

Ezilen ulusları destekliyor ve Kürdistan şehirlerinde halkın katledilmesini lanetliyoruz!

Özgürlük aşığı olan soylu halkımız;

İran’ın çoğu şehrine yayılan ülke çapındaki yeni ayaklanmanın üzerinden yetmiş günden fazla zaman geçti.

Kadın ve erkeklerin sokaklardaki kitlesel varlığı, İran’da ezilen ve baskılanan halkın taleplerini gerçekleştirmek için ayağa kalkma kararı aldığını gösteriyor.

İfade özgürlüğü, siyasi partiler halinde örgütlenme hakkı, geçim kaynağına sahip olma ve insan onuruna yaraşır ve insanca bir yaşam için yeterli ücret, hem kadınlar hem de erkekler için zorunlu örtünmenin kaldırılması gibi toplumsal refah getirecek çeşitli özgürlükler, nitelikli ve parasız eğitime erişim sağlamak, refah sigortası sahibi olmak ve uygun ve parasız sağlık hizmetlerine erişmek, son kırk yıldır sokaklarda mücadele edenlerin hak ettiği birçok talep arasında yer alıyor.

Ne yazık ki İran’da hükümetler ve düzen en temel talepleri dinlememekle de kalmıyor, her talebe kurşunla karşılık veriyor.

Kendilerini halkın temsilcisi olarak sunan hükümetler, onların iradesine karşılık vermek yerine onlara saldırmayı tercih etmektedirler.

1979’da Kürdistan halkının katledilmesine, Türkmen bölgesindeki Sahra ve Huzistan’a yapılan saldırıya ve geçen hafta da Mahabad, Javanrud, Oshnavieh, Piranshahr, Sanandaj’ın ve Kamyaran ile Kürdistan’ın diğer şehir ve köylerinin onurlu ve özgürlük tutkunu halkının vahşice katledilmesi gibi örneklere tanık olduk.

Bu metnin imzacıları olan bizler, Kürdistan’da ve İran’ın tüm şehirlerinde özgürlük ve eşitlik kurbanlarına başsağlığı dilerken, hangi mazeret ve argümanla yapılmış olursa olsun, bu katliamları kınıyoruz.

İran’da işçi ve emekçilerin, baskıcı ve yozlaşmış hükümetlerde temsil edilen hiçbir çıkarı yoktur.

Bizim çıkarımız kolektif bir çıkardır. Kürdistan işçileri bizim kardeşlerimizdir. Biz işçiler olarak bu ortak acıları paylaşıyor ve zulmün her türlüsüne karşı çıkıyoruz. Ulusal baskıya, cinsiyet baskısına ve son olarak da sömürüye karşıyız!

İran’ın neresinde olursak olalım Kürt kardeşlerimizle bir olacağız. Ortak acılarımız, tüm ayrımcı ilişkileri ortadan kaldırarak, bir arada durmamızı zorunlu kılıyor.

Tüm baskıcı silahlı güçlerin Kürdistan’dan ve tüm Kürt şehirlerinden derhal geri çekilmesini, tüm tutukluların koşulsuz olarak serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Irak Kürdistan Bölgesi’nde roket fırlatmalarına, savaş tellallığına ve kriz yaratmaya karşıyız.

Özgürlük ve eşitlik yolunda, baskı ve sömürünün olmadığı bir dünyaya ulaşmak için canlarını feda eden tüm yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz.

26 Kasım 2022

Haft Tappeh Şeker Kamışı İşçileri Sendikası

İşçi Örgütlerinin Kurulmasına Yardım İçin Koordinasyon Komitesi

Emekliler Birliği Grubu

Yorumlar kapalıdır.