Tahran ve Banliyösü Otobüs İşçileri Sendikası: İnfazları durdurun!

Aşağıda okuyucularımızla, Tahran ve Banliyösü Otobüs İşçileri Sendikası’nın, İran’daki molla rejiminin eylemcileri idam etmeye başlamasına karşı, 10 Aralık’ta gerçekleştirdiği açıklamasının Türkçe çevirisini paylaşıyoruz.

***

Bir kez daha bu ülkenin gençlerinin yasını tutuyoruz.

Muhsin Şikari’nin, bu 23 yaşındaki genç adamın “suçu” neydi ki, onu bu kadar alelacele ve acımasızca infaz ettiniz? Ülkedeki içler acısı duruma karşı bu genç gösterici insanlığa karşı hangi suçu işledi ki, siz kendi hukuki süreç ve kanunlarınıza bile uymadınız?

Tahran ve Banliyösü Otobüs İşçileri Sendikası olarak Muhsin Şikari’nin acımasız infazının ardından kederli ailesine ve ülkenin ezilen halkına başsağlığı diliyoruz. Biz, diğer İran işçi sınıfı örgütleriyle birlikte ve dünya işçi hareketiyle hemfikir olarak, ölüm cezasının kaldırılmasını istiyor ve yasadışı mahkemelerin kararlarını reddediyor ve şiddetle kınıyoruz. Ve dünya işçi örgütlerini de bu konuda ses çıkartmaya davet ediyoruz.

Tüm emek aktivistleri, öğretmenler, öğrenciler ve kadın hareketi aktivistleri, tutuklanan protestocular ve siyasi tutuklular serbest bırakılmalıdır. İşkenceyi, zorla itirafları ve infazları durdurun.

İran’da ve tüm dünyada barış ve adaletin yayılması ümidiyle

Tahran ve Banliyösü Otobüs İşçileri Sendikası 

10 Aralık 2022

Yorumlar kapalıdır.