“7 Haziran Seçimleri ve Sınıf Tavrı” etkinliği gerçekleştirildi

İDP Girişimi “Seçimler ve Sınıf Tavrı” etkinliğini geçtiğimiz Pazar günü Beyoğlu’nda gerçekleştirdi. Yaklaşan 7 Haziran Genel Seçimine ilişkin genel politik durumun, bu durum içerisinde sınıfın yerinin ve tavrının konuşulduğu etkinliğe direnişte olan metal işçilerini selamlayarak başlandı.

İDP Girişimi adına Oktay Benol etkinlikte konuşmacı olarak yerini aldı. Benol son 13 yılda AKP iktidarının sınıfa güvencesizlikten başka bir şey getirmediğini vurgulayarak konuşmasına başladı. Geçtiğimiz yıl yaşanan Soma maden faciasının da ondan sonra yaşanan tüm iş cinayetlerinin de sorumlusunun sermayeyle birlikte AKP iktidarı olduğunu söyledi.

Yaklaşan 7 Haziran Seçiminin Türkiye tarihindeki en kritik seçimlerden biri olduğunu vurgulayan Benol, HDP’nin barajı geçmesi halinde AKP’nin ileriye dönük saldırılarını kolayca harekete geçiremeyeceğinden bahsetti. Son dönemde HDP’ye dönük saldırıların temelinde de AKP’nin HDP’ye ilişkin bu korkusunun yattığını belirtti ve bu tutumun hükümetin demokrasi düşmanı tutumunu bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı.

Sınıfa dönük tüm saldırıların karşısında olacak şekilde; HDP ile tam olarak aynı politikaları savunmasalar da HDP’nin barajı geçmesi durumunda sınıfın mücadelesine uygun zeminler oluşabileceğinden hareketle HDP’ye oy çağrısı yaptıklarını söyleyerek konuşmasını sonlandıran Benol’den sonra salondaki dinleyicilere söz verildi.

Salonda ilk sözü Dora işçisi bir arkadaş alarak direnişlerinde gelinen son durumu aktardı. Sonrasında metal direnişinin başında Bursa’da bulunan işçi arkadaşlar metal deneyimleri ile ilgili oldukça önemli paylaşımlar yaptılar. Metalde herşeyin daha yeni başladığını, asıl mücadelenin işçiler işe başladıktan sonra işyerlerinde devam edeceğini vurguladılar.

Genel olarak HDP’nin programında emek taleplerinin oldukça geri sıralarda olması eleştirilse de buna rağmen HDP’ye oy vermenin bugünkü politik durumda doğru bir taktik olduğu salondaki dinleyiciler ve konuşmacı tarafından dile getirilirken etkinlik 7 Haziran sonrası seçim değerlendirmelerinde yeniden buluşmak üzere sonlandırıldı.

Yorumlar kapalıdır.