Kocasından işkence gören kadını kocasına teslim ettiler!

25 Eylül 2009 tarihinde kocası tarafından dövülen, bıçaklanan ve kulağının yarısı kesilen 29 yaşındaki kadın, olayın ortaya çıkmasının ardından Savcılık kararıyla kadın sığınma evine yerleştirildi. Kocaya ise 6 ay “evden uzaklaştırma” cezası verildi.

Van Aile Mahkemesi’nde bir süre önce görülen davada, kadının kocası Faruk P., “evliliğinin bozulmaması için eşinin evine dönmesi gerektiğini ve bir daha hata yapmayacağı” yönünde ifade verdi. Mahkeme, Faruk P.’nin bu ifadesi üzerine “kadın sığınma evindeki eşini görebilmesi ve alabilmesi” yönünde karar verdi. Bu kararın ardından Faruk P., eşini kadın sığınma evinden alarak, köyündeki evine götürdü.

İşkence gören kadının ailesi de kararı doğru bulmuyor. Kadın dernekleriyle birlikte adliye önüne gelen ve suç duyurusunda bulunan kadının babası Ado Özer, çobanlık yaparak ailesinin geçimini sağladığını belirterek, “Damadımız sürekli bizi tehdit ediyor, sürekli kızımı dövüyordu. En son 25 Eylülde kızımın kulağını kesti. Devlette kızımı koruma altına aldı. Ben fakir olmama rağmen kızıma ve çocuklarına bakmak istiyorum. Ama damadımdan korktuğum için kızımı evime alamıyorum” diye konuştu. Kadının kardeşleri de enişteleri tarafından sürekli tehdit edildiklerini söylediler.

Kadın yoksul olduğu ve gidecek başka bir yeri olmadığı için kocasına hem de sığınma evinden alınarak teslim edildi. Bu ilk kez karşılaştığımız bir dava süreci değil. Sığınaklar devletin, yasalar ve devlet de erkek egemen olduğu sürece de değişmeyecek. Daha önce de gazetede belirttiğimiz bu olaylar münferit değil. Yakında S.P.’nin başına daha kötü şeyler geldiği haberini alırsak şaşırmayacağız. Tıpkı Derya Samancı, Kadıköy’de bıçaklanan T.K. , akrabaları tarafından öldürülen N.E, kocası tarafından burnu ve kulağı kesildikten sonra şişlenen Y.A.; ve Fatma Tekin, Medine Kızmaz, Mevsim B., Zeynep Güneri, Dilek Öztürk gibi…

Yazan: Rukiye B., 24 Aralık 2009

Yorumlar kapalıdır.