Direnen Esenyurt İşçileriyle Buluşmanın Ardından

İşçi Cephesi gazetesi olarak hemen her sayımızda yaklaşık 6 aydır kar, yağmur dinlemeden kararlılıkla direnen Esenyurt Belediye İşçileri’nin mücadele günlüklerini sizlere aktarmaktayız. Esenyurt direnişini sadece kapı önünde mücadele eden 16 işçinin değil tüm işçi sınıfının bir mevzi mücadelesi olarak gördüğümüzü her fırsatta dile getirerek, geçtiğimiz haftalarda ‘Direnen Esenyurt İşçisiyle Dayanışma Çağrısı‘ yapmıştık.

7 Şubat Pazar günü, İşçi Cephesi olarak ‘Direnen Esenyurt İşçisiyle Dayanışma Çağrısı‘ çerçevesinde topladığımız gıda ve erzakları, Esenyurt işçilerine ulaştırdık. Dayanışmalarını işçilerden esirgemeyen tüm arkadaşlarımız, yoldaşlarımızla Esenyurt yollarındaydık. Esenyurt’a girdiğimizde ilk dikkatimizi çeken yolların delik deşik olmasıydı, ancak sonra Esenyurt Belediyesi’nin asfalta değil belki ama reklam amacıyla köprülere taktığı çelik yapılar dikkatimizi çekti. Daha sonradan işçilerin aktardığına göre Belediye, işten çıkarmalar yaparken, bu tür reklam çabalarına milyon dolarlar harcamıştı.

Direnen Esenyurt Belediye işçilerinin yedisi işe iade davasını kazandı

Direnen işçilerle buluştuğumuzda, bizleri iyi bir haberle karşıladılar. Direnen işçilerin yedisinin işe iade davası olumlu sonuçlanmıştı. Bu iyi haberle diğer işçilerin de mart ayına doğru işlerine geri dönebilme umudunun arttığını söylediler. Bu haber yalnızca yedi işçinin iş bulması anlamına değil, işçilerin mücadeleleri sayesinde işyerine sendikayı soktukları ve içeride çalışan diğer işçilere sendikalı olarak da işe devam edilebilineceğini gösterdikleri anlamına geliyor. Bu yüzden işçilerin birlikteliklerine olan inançları artmıştı. “Örgütlü olursak bizi yenemezler” diyordu bir işçi…

Biz İşçi Cephesi‘nden işçi, işsiz ve öğrenciler, yaptığımız kampanyanın bir “dayanışma kampanyası” olduğunu ama daha da önemlisi bunun örgütlülüğümüzü yükselten bir adım olduğunu belirttik ve onlara kendi işyerlerimizdeki deneyimleri aktardık. Ayrıca bu tip dayanışmalarla kendi işyerimizde olabilecek direnişlere adeta bir yatırım yaptığımızı, şimdiden güvenilir sınıfdaşlar bulduğumuzu belirttik. Hatta Marmaray çalışanlarından bir yoldaş da kendi işyerindeki mücadelenin seyrini hepimize aktardı ve direnen Marmaray İşçileri’yle Esenyurt İşçileri’nin mücadeleleri birleştirme yolundaki köprülerin temelleri de atılmış oldu. Havanın soğukluğuna rağmen bu buluşma hepimizin içini ısıttı ve bize sınıf bilincinin ve örgütlülüğün önemini bir kez daha kavrattı.

Yazan: İC – Haber, 8 Şubat 2010

Yorumlar kapalıdır.