Karadolap’ta kentsel dönüşüm iptal ama mücadeleye devam

Karadolap mahallesinde yapılan, kentsel dönüşüm projesine hayır yürüyüşleri ve basın açıklamalarından sonra, halkın sorununa ne kadar sahip çıktığı ve bundan sonra da işleyişi takip edip birlik ve beraberlik içerisinde sorunlarının takipçisi olacağı ortaya koyuldu.

Bu sorunla mücadele için kurulan Mahalle Derneği’nin ilk kongresi yapıldı, çeşitli kurumlar, köy dernekleri ve halkın katıldığı toplantılardan sonra kongre gerçekleşti ve yeni yönetim oluştu.

Kentsel dönüşüm projesinin yani 1/5000’lik imar planının iptali için, aynı zamanda Dernek’in öncülüğünde dava açılmıştı. Dava dilekçesi 150 sayfadan oluşuyor ve 10 kişiyi temsil eden üç avukat ilgileniyor. Dava devam ederken de, halktan 832 kişi bireysel olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne projeyle ilgili itiraz dilekçeleri verdi, bu süreç iki aydır devam ediyordu.

Mücadele için hem hukuki hem de toplumsal olarak hazırlıklı durumdayız, Dernek’in yeni yönetiminin çağrısıyla düğün salonunda yapılan toplantıya ilgi yoğundu, Mahalle Muhtarı ve iki yönetici süreçle ilgili bilgiler verdiler, şimdiye kadar yapılan mücadelelerin sunucunda en önemli kazanımımızı elde ettik.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yaptığı toplantıda, mahallemizle ilgili kentsel dönüşüm projesini yani 1/5000’lik planı oy çokluğuyla iptal edildiğini duyurdular, kararın bizler için sevindirici olduğunu ama mücadelenin bitmediğini, bundan sonraki sürecin de zorlu olacağını, tapuların verilmesi için başvuruların yapılacağını ve eğer tapu bedelleri yüksekse bu konuda da davalar açılabileceğini söylediler. Derneğe üye olunmasının bizleri güçlendireceğini, birlikte başka sorunlarımızı da tartışıp, değişik faaliyetler de yapabileceğimizi anlattılar.

Karadolap mahallesinde, İşçi Cephesi okurları olarak sürecin başından beri içinde bulunup, toplantılarda söz alıp bilgi alışverişi yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bu sorun mahallemizle sınırlı değil, İstanbul’da başka mahalleler de aynı sorunla mücadele ediyor ve bu mücadelelerin birleştirilmesi gerekiyor.

İC okuru, 28 Şubat 2010

Yorumlar kapalıdır.