Kadıköy Belediyesi’nde grev

DİSK Genel-İş üyesi Kadıköy Belediyesi çalışanı 476 işçi 19 Temmuz günü greve çıktı.

Kadıköy Belediyesi çalışanları, toplu iş sözleşmesi sürecinde ücret, yol ve yemek konularında anlaşamamış ve grev kararını asmıştı. 60 günlük yasal süre içinde de Belediye’den olumlu yanıt alamayınca, 19 Temmuz sabahı Kadıköy Evlendirme Dairesi önünde buluşan işçiler Kadıköy Belediyesi Hasanpaşa Merkez Binası’na sloganlarla yürüyerek grevlerini başlattılar.

Şu an fiili olarak 407 işçi Kadıköy Belediyesi Hasanpaşa Merkez Binası, Kayışdağı Birimi, Kadıköy Evlendirme Dairesi, Kadıköy Belediye Başkanlığı önünde “insanlık onuruna yakışır çalışma koşulları ve insanca yaşayabilecekleri bir ücret” için grevlerini sürdürüyorlar.

Kadıköy Belediyesi, yerel gazetesine verdiği ilanda Kadıköylülerden özür diliyor ve işçilerin net maaşlarının 2.500 TL olduğunu belirterek kendilerinin önerdiği zamla 2.750 TL olacağını; ancak işçilerin bundan daha fazlasını istediklerini bunu da Belediye’nin karşılayamayacağını öne sürüyor. İşçiler ise maaşlarının 1.500 TL civarında olduğunu; değil 2.750 TL, 2.500 TL maaş verilse zaten böyle bir greve ihtiyaç duymayacaklarını belirtiyorlar.

Yazan: İC – Haber, 21 Temmuz 2010

Yorumlar kapalıdır.