Metal – Patron gözünü mesailerimize dikti

Patron gelen siparişlere göre günlük bir üretim adedi belirliyor. Bunu da üretim sorumlularına vererek bu üretim adeti bugün bitecek diyor. Tabii işçiyi düşünen yok.

Bu mesailer bazen normal iş süremizden 3-4 saat fazla çalışmamıza neden olabiliyor. İşimiz zaten bedenen çok yorucu bir iş, mesailerde çok zorlanıyoruz ve iş kazaları da kaçınılmaz olabiliyor. Çünkü vücut yorgun düşünce dikkatsizlik artıyor.

Tabii bu olumsuzluklar bizi ilgilendiriyor, patronun değirmeni dönsün yeter! Ne de olsa biri gider biri gelir mantığı var.Yarım ekmek arası beyaz peynir salatalıkla çalış dur…

Tüm bu olumsuzluklar yetmezmiş gibi bir de çalıştığımız mesai saatlerinden çalıyorlar. Ay başında maaş bordromuzu aldığımızda ortaya çıkıyor hepsi. İtiraz ettiğimiz zaman da “yanlışlık olmuş, diğer ayın mesailerine ekleriz” diyerek unutturmaya çalışıyorlar. Kimi zaman da başarıyorlar.

Ama bu böyle gitmez. Bizim her mesai sonrası yöneticilerin yanına giderek mesaimizi doğru yazıp yazmadığını denetlemeli ve eksiklik varsa düzeltmesini sağlamalıyız, çünkü üzerinden zaman geçince inkâr edebiliyorlar. Bir de ayrım yapmadan tüm arkadaşlar hep birlikte hareket etmeliyiz. Benim mesaimi yazsın yeter, diğeri beni ilgilendirmez mantığı doğru değil. Hep birlikte aynı koşullarda çalışıyoruz tavır almamız gereken biri varsa o da patrondur.

Kurtuluş Yok Tek Başına, Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz!

Yorumlar kapalıdır.