Marmara Üniversitesi’nde faşist saldırı

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde 19 Aralık Cuma günü faşistler tarafından okulun önünde saldırıya uğrayan TKP’li öğrenciler, bu saldırıyı kınayan bir bildiri hazırladılar. 25 Aralık Perşembe ise, bu bildirinin dağıtımı sırasında, eli satırlı ve döner bıçaklı kalabalık bir grup okul içerisinde bulunan bu öğrencilere saldırdı.

Faşistler üç öğrenciyi yaraladı. Yaralı öğrenciler okulun dışına ambulanslarla taşındı. Saldırganlar ise okulun içerisinde “gözden kayboldular”.

Bunun karşısında öğrenciler, “Öğrenci arkadaş okuluna sahip çık!”, “Okulda katil istemiyoruz!” gibi sloganlarla okurun içerisinde oturma eylemine başladı. Kalabalığın kararlılığı rektör Necla Pur’u öğrencilerin yanına gelmek zorunda bıraktı. Öğrenciler, daha önce de bu tip saldırılara maruz kaldıklarını, her türlü bilgiyi, polis ve rektörlüğe teslim etmelerine rağmen hiçbir şeyin yapılmadığını belirttiler. Bunun karşısında, “Ermeniler’den Özür Diliyoruz” kampanyasının yanlışlığından ve öğrencileriyle ne denli içli dışlı olduğundan bahseden rektör, son olarak konuya döndü ve: “Satırı gördüğünüzde bana haber verin o halde.” dedi. Rektör her ne kadar öğrenciler ile dalga geçmeye çalışsa da, kalabalığın isteği ve kararlılığı üzerine basın açıklamasına katılmak zorunda kaldı. Yaklaşık 500 kişilik kalabalık toplu halde kol kola yürüyerek okuldan çıktı.

Saldırıya uğrayan dört öğrenci arkadaşın durumları şu anda iyi. Arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Saldırılar, bizi yıldıramaz. Marmara Üniversitesi’nde öğrencilerin kararlı mücadelesi sürüyor, sürecek!

Marmara Üniversitesi’nden İşçi Cephesi Okurları

Yorumlar kapalıdır.