HDP’ye yapılan saldırıları kınıyoruz!

Yerel seçimler için çalışmalarını sürdüren Halkların Demokratik Partisi bu çalışmalarını organize ederken birçok faşizan saldırıya maruz kaldı ve kalıyor. Giresun, Zonguldak, Aksaray, Urla saldırılarının ardına bu sefer de Fethiye eklendi.

Bu saldırılarla HDP’nin siyaset yapmasının önüne geçmek ve siyaset yaptığı kanallarını yok etmek hedefleniyor. İlçe örgüt binalarına, tabelalarına, bayraklarına ve seçim etkinliklerine gerçekleştirilen saldırılar, HDP bu demokratik hakkını kullanamasın diye yapıldığı açık.

Diğer yandan, bu planlı ve organize saldırılar HDP’yi hedef seçmiş olmakla birlikte, esas amacın ülke siyasetinin “yumuşak karnı” olan Kürt sorunu üzerinden mevcut rejim krizini milliyetçi ırkçı bir damar üzerinden derinleştirmeyi ve militarist/paramiliter güçlere aktif alan açmayı hedeflemekte.

HDP üyelerine fiziksel saldırıda bulunanlar ve HDP’ye madden zarar vermiş olanlar derhal yargılanmalı, hesap vermelidirler. HDP’ye dönük saldırılarla ilgili olarak derhal soruşturma sürecinin başlatılmasını talep ediyoruz. Kürt halkının, sosyalist güçlerin ve demokrat çevrelerin siyaset yapma hakkı engellenemez! Fethiye’de ve diğer yerlerde HDP’ye gerçekleştirilen faşizan saldırıları kınıyoruz! Bu saldırılara karşı verilebilecek en iyi cevabın, halkları ve emekçileri birleştiren Haziran Ayaklanması ruhunun olduğunu biliyoruz.

Yorumlar kapalıdır.