Direnen Sinter işçisine selam olsun!

Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’nde sendikalaştıkları için işten atılan Sinter işçilerinin direnişi 61. gününde hâlâ ilk günkü coşkusuyla devam ediyor.

Bu coşkunun alanlara yansımasına 15 Şubat’ta Kadıköy’de de şahit olduk, on binlerin katıldığı mitingde Sinter işçisi de haklı olarak yerini aldı.

Direnişin Seyri

Bu süreçte içeride çalışanlardan 11’i dayatılan bölüm değişikliğini kabul etmedikleri için işten atıldılar ve onlar da direnişteki arkadaşlarına katıldılar. Açılan işe iade davasına atılan bu 11 işçinin dosyaları da dâhil edildi ve ilk duruşma 20 Şubat’ta gerçekleşti.

Duruşmayı izleyen işçilerden biriyle yaptığımız sohbet esnasında ilk duruşmanın olumlu geçtiğini öğreniyoruz. İşveren herhangi bir savunma yapamamış; çünkü savunma yapacağı bir delile sahip değil, bundan dolayı işveren delil toplamak için sınırsız zaman istiyor ancak bu yargıç tarafından kabul edilmiyor. İşverene delil toplaması için 20 gün süre verilerek duruşma 20 Mart’a erteleniyor. Mahkeme salonuna Sinter işçilerinin tamamı alınmıyor, işçiler mahkemenin bitimini tıpkı fabrikanın önünde olduğu gibi polislerle birlikte bekliyorlar tek farkı fabrika önünde polis içeride onlar ise dışarıda bekliyorlar. Mahkeme sonlandığında Birleşik Metal İş’ten Özkan Atar mahkeme süreciyle ilgili işçilerle birlikte bir basın açıklaması yapıyor. İşçiler slogan atarak adliyeden ayrılıyorlar.

İşverenin bütün çabalarına karşın işçiler mücadelelerini aynı azimle örmeye kararlılar. Desteklerin ve dayanışmanın sürmesi bu kararlılığı daha da perçinliyor.

Yazan: A. Ela Toprak (22 Şubat 2009)

Yorumlar kapalıdır.