Ne Ekmeğe Ne Harçlara… Biz Maaşlara Zam İstiyoruz!

Hükümet yeni bir öğretim yılına yoksul ailelerin ceplerinde ne kaldıysa onları da alarak başlamak istiyor. Bu niyetini yıllık maaş zamlarını yapmayarak; toplu sözleşmelerde kamu emekçilerine zırnık bile koklatmayarak açıkça gösteriyor.

Onlar ekmeğe, harçlara zamdan geri durmazken, bu hırsızlık karşısında biz de sokaklara çıkmaktan geri durmuyoruz. Geçtiğimiz günlerde yüzde 500 harç zammını yalanlayan YÖK Başkanı, “2009 yılı bütçelerine dayalı olarak cari öğrenim maliyetlerinin hesaplanması dışında, önümüzdeki yıl öğrenci katkı paylarında artış yapılması yönünde bir talebimiz olmamıştır” açıklamasını yaptı. Bu açıklama kendiliğinden olmadı elbette. Zamlar gündeme düştüğünden beri her hafta Ankara, İstanbul, Bursa gibi şehirlerde yürüyüşlerine devam eden Genç-Sen’li yoldaşlarımızın kararlı mücadelesi ile oldu. “Harçlara zam yaptırmayacağız”, “Harçlara değil, maaşlara zam” sloganlarıyla İşçi Cephesi olarak biz de Genç-Sen’in mücadelesini destekliyoruz. Harçlara zammı geri çektirene; parasız, bilimsel ve ana dilde eğitim talebimizi kabul ettirene dek de mücadelemiz bitmeyecek.

Gözaltında Taciz Kadınları Yıldıramaz!

YÖK yetmezmiş gibi bir de polis şiddetinden mağdur olan Genç-senli 14 kadın yoldaş, 10 Ağustos Ankara yürüyüşünde gözaltında kötü muamele gördü, taciz edildi. Onlara bu yapılanları kınıyor, tam da bu noktada; mücadele ettiğimiz iktidarın yalnızca YÖK olmadığını görüyoruz. Biz eğitim, çalışma, yaşama hakkımızı elimizden almaya çalışan kapitalist patronlara ve onların beslediği erkek egemen sisteme, patriyarka karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. İstanbul’da Taksim Meydanı’nda Genç-Senlilerinin, ATV sabah grevcileri ve barış nöbetindeki kadınlarınkiyle karışan seslerimizi çoğaltmak için hepinizi ortak mücadeleye çağırıyoruz.

Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!

Yazan: Canan Yılmaz (17 Ağustos 2009)

Yorumlar kapalıdır.