Marmaray’da Grev

Marmaray Projesi’nin Yenikapı Şantiyesi’nde, projede alt taşeron olan Polat İnşaat Müteahhitlik ve Ticaret Limited Şirketi’ne bağlı çalışan işçiler maaşlarının düzenli ödenmemesi, üç yıldır zam alamamaları ve aybaşında 27,5 lira olan yevmiyelerine yalnızca 1 lira zam yapılması nedeniyle greve çıktı. Maaşlarının yanı sıra sigortalarının da tam yatırılmaması sorunlarının başında geliyor.

Grevin üçüncü gününde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvuran işçiler, çalışma koşullarının incelenmesi için bakanlıktan müfettiş talebinde bulundu. Başvuruyla birlikte avukatları aracılığıyla hukuki süreç de başlattılar. Bu başvurudan sonra içeri alınmayan işçiler yaklaşık 10 gündür kapı önünde bekliyor.

Marmaray İşçileri Belediye ve İtfaiye İşçilerinin Oturma Eylemine Katıldı

DİSK-KESK-TMMOB-TTB tarafından Taksim Gezi Parkı’nda yapılan Sendikal Hak ve Özgürlüklerin Takipçisiyiz oturma eyleminin Türk-İş’e bağlı belediye ve itfaiye işçileriyle birlikte Marmaray işçileri de katıldı. Eylemde Tekel ve Belediye işçilerini desteklediklerini söylediler.

Şantiye Önünde Basın Açıklaması

29.01.2010 günü saat 12’de, 20 civarında işçi, şantiye önünde toplandı. “İnsanca yaşamak istiyoruz” şeklinde slogan atan işçiler, ücret zamlarını protesto etti. Sorunlarının sadece ücretle alakalı olmadığını sağlık kontrollerinin de düzenli olarak yapılmadığını, ücretlerini zamanında alamadıklarını öne sürdü. İnsanca çalışma koşulları istediklerini belirten Erhan, TEKEL ve itfaiye işçilerine de destek verdiklerini söyledi.

Yazan: İC – Haber, 29 Ocak 2010

Yorumlar kapalıdır.