Tekel işçisiyle dayanışma büyüyor!

Tekel işçilerinin basıncıyla Türk-İş, bünyesindeki tüm sendikalar ile eylemler düzenleyip Tekel işçilerine destek olacaklarını açıklamış ve tüm işçi kesimlerine bu eylemlere katılmaları için çağrıda bulunmuştu. İlki 25 Aralık 2009’da gerçekleşen eylemlerin ikincisi için İstanbul’da 8 Ocak 2010 tarihinde saat 17’de Şişli Cevahir önünde toplanıldı.

Direnişteki işçileri bir araya getiren eyleme Türk-İş’e bağlı bazı sendika şubeleri, KESK, Eğitim-Sen, çeşitli kitle örgütleriyle siyasal kurumlar da destek verdi. En önde direnişteki işçilerin olduğu kortej, Cevahir AVM önünden AKP Şişli İlçe örgütü önüne sloganlar atarak yürüdüler.

Yürüyüş boyunca trafiğin durmasına rağmen, duraklarda bekleyen ve iş merkezlerinde mesaiye kalan işçilerin; “Tekel İşçisi yalnız değildir”, “Şartel inecek bu iş bitecek”, “Ya işsize iş bulun ya da defolun”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Genel grev genel direniş” sloganlarına alkışlarla destek vermesi eylemin coşkusunu artırırken, direnişlerin sahiplenildiğinin de bir göstergesiydi.

Her hafta cuma günü tekrarlanacak olan eylemler direnişteki tüm işçilere destek olmak, zamlara karşı durmak, hak gasplarının ve işten atılmaların önüne geçmek için önemli bir dayanışma mevzisi durumunda. Öte yandan bu eylemler, ülke genelinde mücadelenin birleştirilmesi ve sınıf mücadelesinin yükseltilmesi açısından da önemli. Tekel işçilerine destek eylemleri 15 ve 22 Ocak’ta da devam edecek.

Yazan: İşçi Cephesi, 8 Ocak 2010

Yorumlar kapalıdır.