Öğrenciler kimin umurunda, yaşasın yeni katsayı değişiklikleri

2009 ÖSS’nin ardından, YÖK, meslek lisesi ve genel lise mezunlarına uygulanan katsayıları eşitlemiş, bunun üzerine İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın, Danıştay’a başvurarak, katsayı kararının iptali için dava açmıştı. Danıştay, iptal kararını onaylamış, YÖK de “Aradaki fark en aza insin” diyerek bu sefer de 0,13-0,15 oranlarını belirlemişti. Bu iki oran arasındaki farkı az bulan Danıştay, bu kararın da yürütmesini durdurmuştu. Geçtiğimiz günlerde YÖK tarafından yeni katsayıların 0,12 ve 0,15 olarak belirlendiği açıklandı.

Burada bittiğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz! En son yapılan değişikliği Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu alkışlarken, TÜSİAD ve Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu tarafından kararın ve yönetmeliğin iptali için Danıştay’a gitmenin yeterli olacağına dair yeni bir açıklama daha geldi.

“Gençlerin kendi geleceklerini, kendi kaderlerini tayin etme haklarının eşitsiz biçimde ellerinden alınması doğru değil” sözlerini Çubukçu hangi yüzle sarf ediyor bilmiyoruz ama var olan sistemin milyonların eğitim hakkını elinden aldığını ve bu eğitim sisteminin de yapısal olarak işsiz yetiştirdiğini ne yazık ki çok iyi biliyoruz!

Kaderlerimizin rejim içi egemen güçlerin çekişmesine bağlı olduğu kapitalist sistemde, iktidar kaygısıyla yapılacak bir düzenleme, eşitsizliklerin ancak üzerini örtebilir. Biz herkesin ulaşabileceği eşit, parasız eğitim hakkımızı istiyoruz!

Yazan: İC – Haber, 28 Mart 2010

Yorumlar kapalıdır.