Burdayız Alışın!

Lezbiyen, gey, biseksüel, travesti, transeksüel (LGBTT) bireylere yönelik ayrımcılığa karşı her yıl haziran ayının son haftasında düzenlenen 18. Onur Haftası etkinlikleri kapsamında Onur Yürüyüşü, bu yıl da yaklaşık üç bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Metrelerce uzunluktaki gökkuşağı bayrağı ve “Burdayız, Alışın!”, “Aşk Örgütlenmektir” lolipoplarıyla Taksim Tramvay Durağı’nda buluşan kalabalık, Tünel’e kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca, eşcinsellere yönelik homofobiyi ve ayrımcılığı teşvik eden açıklamalarıyla Kadın ve Aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf eleştirildi. “Susma Haykır Eşcinseller Vardır”, “Aşk, Aşk, Hürriyet, Uzak Olsun Nefret”, “Kurtuluş Yok Tek Başına ya Hepberaber ya Hiçbirimiz”, “Zıpla Zıpla Zıplamayan Kavaf” gibi sloganlar atıldı. “Ruj da Sürerim, Örgütlenirim de -LezBi- İzdivaç”, “Eşcinsel Başbakan İstiyoruz” gibi alternatif pankartların da taşındığı yürüyüşte nefret cinayetlerinde katledilen lgbtt bireyler anıldı.

Tünel’de yapılan basın açıklamasında; “Öldürülen eşcinsellerin katilleri yakalansın. Eşcinsellere yönelik şiddet ve ayrımcılık sona erdirilsin. Seks işçileri sendikal haklardan yararlanabilsin. Trans bireylerin istihdam olanakları arttırılsın. ‘Eşcinsellik hastalıktır’ diyen Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf istifa etsin” denildi.

Müzik ve danslarla karnaval havasında geçen yürüyüş 19.30 civarında sona erdi.

Yazan: İC – Haber, 29 Haziran 2010

Yorumlar kapalıdır.