Direnen UPS işçilerinin 1 Eylül eylemi

UPS’de (United Parcel Service) sendikalılaştıkları için işten çıkarılan ve TÜMTİS ile direnişe başlayan işçiler direnişlerinin 120. gününde UPS merkez binasının önündeydiler.

Yakın zamanda Alibeyköy’de dayanışma gecesi gerçekleştiren UPS işçileri mücadelelerini uluslararası boyutta da sürdürmeye devam ediyor. TÜMTİS’in bağlı olduğu, dünya çapında 4.6 milyon üyesi olan Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF) 42. kongresinde 1 ve 15 Eylül günlerini Türkiye’deki UPS işçileri ile dayanışmak için küresel eylem günü ilan etti. 1 Eylül günü Arjantinli işçiler Türkiye’deki UPS işçileri ile dayanışma için davullar çalarken, Amerika’daki işçiler genel merkeze yürüyüş düzenlediler. Güney Afrika’dakiler UPS ofislerine protesto faksları çektiler. Ürdün, Kore, Avusturya, Hong Kong, Rusya ve daha birçok ülkede sendikalar dayanışma için sokakta eylem yaptılar.

Türkiye’deki UPS işçileri ise saat 11.00’da toplandıkları Çapa’dan UPS genel merkezinin bulunduğu Zeytinburnu’na yürüdü. Yürüyüşe 1000’e yakın insan katıldı. Sloganlar atılarak süren yürüyüş UPS genel merkezi önünde basın açıklaması ile sona erdi. Basın açıklamasında ise üç talep ön plana çıkarıldı.

  1. İşten atılan bütün işçiler koşulsuz olarak işe geri alınmalıdır.
  2. İşçiler sendikaya üye olmamaları için tehdit edilmemeli; üye olanlar istifaya zorlanmamalıdır.
  3. UPS yönetimi sendikamızla derhal görüşmeli; sendika hakkına saygı göstermelidir.

İstanbul, İzmir, Ankara ve Balıkesir’deki işten çıkarılan sendika üyesi işçiler işbaşı yapana ve Toplu İş Sözleşmesi imzalanana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirten TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk eyleme destek veren kardeş sendikalara, demokratik kitle örgütlerine, gazetelere ve emeğin yanında olan herkese teşekkür ederek basın açıklamasını bitirdi. İşçilerin direnişe devam etmedeki azmi ve ailelerin gerçekleşen eyleme yoğun ilgisi dikkat çekiciydi.

Yorumlar kapalıdır.