ODTÜ’lü öğrencilerden polislere “orantısız zekâ”

Başbakan Erdoğan, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’ndeki Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nun 22. toplantısı için 15 Aralık’ta Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ ndeydi.

ODTÜ’lü öğrenciler Başbakanı protesto etmek için TÜBİTAK’ın önünde toplandılar. AKP veBaşbakan Erdoğan aleyhinde slogan attıktan sonra eylemlerine uzuneşek oynayarak devamettiler. Çevik Kuvvet’in olay yerine gelmesiyle, 21 öğrenci gözaltına alındı.

Gözaltına alınmasıyla öğrenciler Çevik Kuvvet’e taş, kartopu ve yumurta attı. Polis bibergazıyla karşılık verdi. Gazdan öğrenciler kadar, gazeteciler ve polisler de zarar gördü.

Başbakanın üniversiteden gittiğini öğrenen öğrenciler, hem okul içindeki polisin göstermişolduğu orantısız şiddeti kınamak hem de gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılmasıiçin protestolarını rektörlüğün önünde sürdürdü. Bu baskılar üzerine sessiz kalamayacağınıanlayan ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar dahi, “Üniversitemizin faaliyetlerinidurduracak noktaya getiren bu toplantı nedeniyle öğrencilerimize polisin uyguladığı şiddeti üniversite olarak kınıyoruz. Protesto her insanın olduğu gibi öğrencinin de en doğal hakkıdır” diyerek üniversitedeki polis şiddetini kınadığını belirtti.

Rektör gibi, ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Gökmen ve ODTÜMezunlar Derneği Başkanı Himmet Şahin de polis şiddetini kınayan açıklamalarda bulunarak,tutuklanan öğrencilerin serbest bırakılmasını talep ettiler. ODTÜ’de olduğu gibi Hacettepe ve Ankara Üniversitesi’ nde yaşanan polis şiddetini kınamak üzere üniversiteli öğrenciler 6 Ocak2011’de AKP Merkez binası önünde eylem yapacaklarını açıkladılar.

Yorumlar kapalıdır.