Ontex işçileri Taksim’de yürüdü

Hem patrona hem de sendika bürokratlarına karşı mücadele veren Ontex işçileri, 26 Şubat Cumartesi günü Taksim’de basın açıklaması gerçekleştirerek herkesi Canped, Canbebe ve Helen harper ürünlerini boykot etmeye davet etti.

Çeşitli siyasi partilerin ve emek örgütlerinin de katıldığı yürüyüş Galatasaray lisesinin önünden başladı. Meydana kadar yapılan yürüyüşte “İşten atılan Ontex işçileri işe geri alınsın!”, “Canped, Canbebe, Helen-Harper’a boykot, direnişe destek!”, “Zafer direnen Ontex işçilerinin olacak!” ,”Direne direne kazanacağız” gibi sloganlar atıldı.

Okunan basın açıklamasında, esnek ve güvencesiz çalışma koşullarına karşı, insanca yaşama taleplerini dile getiren işçiler, içerideki sömürü koşullarından kurtulmak için sendikaya sığındıklarını fakat sendikaların içine yerleşmiş hain bürokratların patronla işbirliği yaparak direnişe hiçbir şekilde destek vermediklerini belirtti. Ücret zammı, kriz bahanesiyle gasp edilen haklarının telafi edilmesi, işyeri temsilcilerini demokratik bir şekilde seçme gibi taleplerini de ilettiler. Basın açıklamasının sonunda işten atılan PTT işçileri de Ontex işçilerine sonuna kadar destek verdiklerini, her zaman sınıf dayanışması içinde olacaklarını belirttiler. Biz de Ontex işçilerinin bu haklı mücadelelerinde yanlarındayız.

Atılan işçiler geri alınsın. İşten atmalar yasaklansın!

Yorumlar kapalıdır.