1 Mayıs 2011 Antalya’da coşkuyla kutlandı

1 Mayıs 2011, Kürt illeri dahil olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Antalya’da da coşkulu ve kitlesel bir şekilde kutlandı.

Geçmiş yıllara göre katılımın arttığı gözlenirken, sendikalar arasında özellikle Eğitim-Sen’in kitleselliği dikkat çekici ve Antalya için sevindirici bir gelişmeydi. Saat 13.00’te TRT Caddesi’nden başlayan ve 10 binin üzerinde emekçinin katılımıyla gerçekleşen yürüyüşe BDP, ESP, SGPH, EMEP, PSAKD, DHF, DİP, ÖDP, Halkevleri, Antalya Geri Dönüşüm İşçileri Derneği, Genç Umut, LÖB, Gençlik Muhalefeti, DEV-LİS, HAS PARTİ, İP, CHP, KESK, DİSK, TÜRK-İŞ katıldı.

Yürüyüşe “Emek, Barış, Demokrasi Bloku” pankartı ardında kendi kortejleriyle yürüyen Blok bileşenlerinden BDP’nin kitleselliği ve coşkusu göze çarptı. Sık sık “Sosyalizmde ısrar insan olmakta ısrardır” sloganını atan BDP, yürüyüş sırasında bir ara İşçi Partisi ve CHP ile yan yana geldi. Çeşitli tahriklerde bulunan İşçi Partisi’ne ve CHP’ye yanıt “Bıji Bıratiya Gelan”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza!” ve “Kürdistan Faşizme Mezar Olacak!” sloganlarıyla verildi.

Yavuz Özcan Parkı’nda toplanılmasının ardından kürsüden CHP Antalya İl Başkanının da alanda olduğu anons edildi. Bunun ardından kitle bunu ıslıklar ve sloganlarla protesto etti. Konuşma yapmaya yeltenen CHP İl Başkanı, Eğitim-Sen’li kadın bir eğitim emekçisinin başlattığı protestonun ardından kürsüye çıkamadı. Bunun ardından alanda az sayıda kalan CHP’li de alanı terk etti.

Yaklaşan seçim dönemi itibariyle CHP, İP, HAS PARTİ gibi çeşitli burjuva partilerinin, işçi ve emekçilerin oylarını çalmak amacıyla meydanlarda boy gösterip kendilerinin “emek dostu” olduklarına dair attıkları yalanların bir hayli arttığı şu günlerde, burjuva partilerinin belediye başkanlarının 1 Mayıs alanı gibi işçi ve emekçiler için önem arz eden alanlarda teşhir edilip maskelerinin düşürülmesi sosyalist hareket için oldukça önemlidir.

Yorumlar kapalıdır.