“Bankaları kurtarmak için çalışmayacağız!”

23 Mayıs günü, Danimarka’nın 225 bin nüfuslu ikinci büyük kenti olan Århus’ta, İspanya’daki gençlik muhalefetine destek olmak amacıyla bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada; “Bizler normal insanlarız, her sabah kalkıp okula, işe ya da iş aramaya giden, ailesi, arkadaşları olan, sevdiklerine daha iyi bir gelecek sağlamaya çalışan insanlarız , aynen sizler gibi. Bazılarımız kendini tutucu bazılarımız ise yenilikçi diye tanımlıyor. Bazılarımız inançlı, bazılarımızsa değil. İçimizden bazıları belli bir ideolojiye yürekten bağlıyken, digerleri apolitik. Ama hepimiz etrafımızda gördüğümüz sosyal, politik ve ekonomik durum karşısında düşünceli ve kızgınız.” denilirken, “Krizin faturası sıradan insanlara kesiliyor, bankalara hiçbir şey olmuyor. Bizler bankaları kurtarmak için çalışmayacağız!”, “Çürümüş politikacılardan ve onların politikalarından bıktık artık. Hepiniz defolun!” gibi pankartların taşındığı da gözlendi.

Ekonomik krizin giderek derinleşmesi ve Arap Dünyası’ndaki devrimci durumun olumlu etkisi Avrupa’da kitle hareketinin yeniden ivme kazanması için uygun koşulları sağlıyor. İspanya’daki son seçimlerde katılımın düşüklüğü de, geleceklerinden umudu kesmiş, potansiyel birer işsiz olarak hayatlarına devam eden bu gençlerin sistem için gerçek bir tehdit haline gelmeye başladıkları anlamına geliyor.

Yorumlar kapalıdır.