Sırrı Süreyya Önder Mimar Sinan Üniversitesi’ndeydi…

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku 2. bölge adayı Sırrı Süreyya Önder bugün Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu.

Öğrencilere propaganda yapmak yerine onlarla sohbet etmeyi tercih eden Önder, seçim sürecinde yaşadıkları sorunlara değindi. Seçim bürosu açılışlarında yaşananları, polis baskısını esprili bir dille anlatan Önder, seçim için çalışan 3 bin küsur kişinin tutuklanmasından dem vurdu. Baskı ve tutuklamalara rağmen sayının giderek artmasının Blok’un gücünü gösterdiğini ifade etti. Kürt kadınlarını dirayetli duruşlarının polisleri bile yıldırdığını söyleyen Önder, kadın öğrencileri özellikle selamladı.

YÖK’e de değinen Önder, eğitiminize harcanması gereken paraları Kürt halkına bomba olarak kullanıyorlar, o bombalar size yönelmiş olmasa bile benim sorunum değil deyip boş veremezsiniz diyerek öğrencileri duyarlılığa çağırdı.

Önder 12 Haziran seçimlerinin savaşın sürmesi ya da barışın sağlanması açısından kritik olduğuna değindi. Okulun büyük kısmının katıldığı toplantıda Önder’in sözleri sık sık alkışlandı. Öğrencilerin soruları genellikle anayasa ve demokratik özerklik meselesi üzerineydi.

Yorumlar kapalıdır.