Cihan’a Özgürlük!

Cihan Kırmızıgül, 20 aydır içeride ve tek suçu puşi takan bir grubun eylemi sırasında olay yerinde bulunmak. 20 aydır tutukluğuna gosterilen sözde deliller ise, o gün kendisinin de puşi takması, cep telefonunda bulunan Kürtçe bayram mesajı ve gizli tanığın başta Cihan’a dair suçlamalarda bulunup sonra tanıklıktan geri çekilmesi.

14 Eylül günü gerçekleşen beşinci duruşmanın ardından yaklaşık 20 aydır, başka herhangi bir delil bulunmadığı halde Cihan’ın tutukluluğu devam etmektedir. İnsanlık dışı F tipi cezaevi koşullarını prostesto ettiği için Cihan’a 6 ay hak mahrumıyeti cezası verildi, ailesiyle görüştürülmedi ve tecrit edilmiş bir hücrede tek başına kalmak zorunda bırakıldı.

Bu haksız yargılama sürecine karşı destek vermek isteyen arkadaşları, hocaları ve ailesi mahkemenin keyfi kararı sonucunda bugun gerçekleşen son duruşmaya alınmadı. Duruşma sonucunda Tutuklu Öğrenciler Dayanışma Platformu adına açıklamada bulunan Özgür Mumcu, gerçekleşen bu haksız sürece dikkat çekmesinin yanında Cihan gibi yüzlerce öğrencinin delil gösterilmeksizin uzun tutukluluk süreciyle mücadele etmek zorunda oldugunu belirtti.

16 Kasım 2011’e ertelenen dava sonucu olarak, Cihan Kırmızıgül 2 ay daha tecrit edilmiş zor hapishane koşulları altında tutuklu olarak duruşma gününü bekleyecek. Bir sonraki duruşmaya dek, Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma Platformu Cihan’ın özgürlüğü için verdiği mücadeleyi sürdürecek.

Yorumlar kapalıdır.