Cihan Kırmızıgül davası sürüyor

Gazetemizin önceki sayılarına bakanlar, Cihan Kırmızıgül hakkında yaptığımız haberleri hatırlayacaklardır. Şimdiye kadar, 500 öğrencinin tutukluluğu altında Cihan olayı özelinden, Yargı sürecinin tutukluğunu teşhir etmeye, davalara katılım çağrısı yapmaya ve bu sürecin sona erip Cihan’ın kaybettiklerinin tazmin edilmesini talep etmeye önem verdik.

14 Eylül’deki 5. duruşmanın savcısının “şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı bir delilin bulunmaması” kararının ardından 16 Kasım’da Cihan’ın salıverilmesini bekleyen yakınlarının, duruşma günü adeta ‘suçluluğu ispat edilene kadar herkes suçludur’ tavrı ile yazılı olmayan bir hukukun işlediğini görmesi var olan işleyişin adalet taleplerimizi karşılayamadığını göstermiştir. Evet, Cihan hâlâ tutuklu! Ve daha da kötüsü polis memurlarının, tutanaklarda bulunmayan iddiaları ile bir önceki duruşmanın tahliye kararından vazgeçilmesi oldu. Tutuklu Öğrenciler İnisiyatifi’nin Cihan ile ilgili yazdığı metin şöyle diyor: “İfade veren polis memurlarından biri ise, Cihan Kırmızıgül’ü molotof atarken gördüğünü ve kesintisiztakip yaptığını, yakalama sırasında ise arabada beklemekte olduğunu belirtti. ‘Kesintisiz takip’ gibi önemli bir ayrıntının nasıl olup da tutanağa girmediği sorulduğunda ise, ‘olayın sıcaklığı ile tutanağa geçmemiş olabileceğini’ ekledi.

Seyrin bu yönde değişmesini ve 45 yıla varan hapis cezası isteğini 6. duruşmadaki savcı değişikliğinden azade tutmak oldukça iyimser bir tavır olur. Takip edenler hatırlar, gizli tanığın geçen duruşmada teşhis ettiği kişinin Kırmızıgül olmadığını söylemesi üzerine beraat ve tahliye isteyen savcı Mustafa Çavuşoğlu’nun görevden alınmasının üzerine Hrant Dink Davası’nda da görev alan Hikmet Usta, Cihan’ın terör örgütüne üyeliği, mala zarar verme ve patlayıcı madde bulundurma gibi suçlardan 15 yıldan 45 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Biz baştaki tavrımıza ve taleplerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bu sebeple 9 Aralık 2011 günü İstanbul Beşiktaş 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde olarak desteğimize devam edeceğiz.

Yorumlar kapalıdır.