Cihan artık özgür!

“Cihan’ı almaya gidiyoruz” demiştik . Arkadaşımızı onların elinden aldık. Başarmış olmanın mutluluğu tarif edilemez. Fakat, sürece dair birkaç söz söylemek yerinde olacaktır. Zira; süreç henüz bitmedi, Cihan henüz beraat etmiş değil.

Haftalardır Cihan’ın okulu Galatasaray Üniversitesi’nde düzenlenen paneller, film gösterimleri ve sahneye konulan oyunlarda Cihan’ın durumunu tartıştık. Basın açıklamaları yaptık. Kim ve neden onu içeri almış olabilir? Ortada içeri alınması için bir sebep yoksa, bu işin suçlusu kim? Biz onu nasıl dışarı çıkarabiliriz? Konuştukça sayımız arttı. Konuştukça kızdık, perçinlendik. Zira, yaşadıklarımız öyle yenilir yutulur cinsten değildi.

Bir akşam vakti sadece boynunda puşi olduğu için gözaltına alınan, sonra da bir polisin gizli tanıklığı sayesinde tutuklanan Cihan, 25 aydır Tekirdağ F tipi cezaevindeydi. Polis, gizli tanık olarak geri çekti, bu sefer de başka bir polis “bu, o” dedi. Bu arada, onca mücadeleden sonra, Cihan artık kamuoyu tarafından bilinen, davası takip edilen bir insan haline geldikten sonra bile beraatını isteyen savcı değiştiriliyor, soruşturmanın genişletilmesi talepleri reddediliyor, tutukluluğunun devamına karar veriliyordu. Duruşma salonunun önüne barikatlar kuruluyor, yakınları içeri alınmıyordu. Arkadaşımız sınavlarına girebilmek için, ring aracının bin liraya yaklaşan masraflarını karşılamak zorunda bırakılıyor ve bu yolla eğitim hakkından da mahrum ediliyordu. İki yıldır yaşanan ve burada çok az bir kısmını dile getirdiğimiz olaylar bir kez daha gösterdi ki, keyfilik bu rejimin iliklerine işlemiş ve adalet onların eline bırakılamayacak kadar hayati bir mesele. Zira, bu rejim, sokak ortasında infazı da bilir, katliam yapmayı da…

Cihan’ı onların elinden aldığımız için mutluyuz. Fakat, biliyoruz ki, Cihan’ın içeri alınmasına sebep olan Terörle Mücadele Kanunu ve yargılamayı yapan Özel Yetkili Mahkemeler lağvedilmeden, örgütlenme hakkı önündeki engeller kaldırılmadan bu keyfi tutuklamalar ve operasyonlar son bulmayacak. Altı yüze yakın öğrenci hala tutuklu durumda ve süreç devam ediyor. Cihan ise henüz yargılandığı davadan beraat etmiş değil. Diğerlerinden tek farkı tutuksuz olmak…

Asıl mücadele şimdi başlıyor. İki yıldır ısrarla ve inançla söylediğimiz gibi: Sizin hukukunuz bizim hukukumuza benzemez! Cihan ve diğer tüm tutsaklar yalnız değildir!

Tutuklu öğrencilere özgürlük!

Terörle Mücadele Kanunu kaldırılsın!

Özel Yetkili Mahkemeler lağvedilsin!

Yorumlar kapalıdır.