“ÖSYM Başkanı Ali Demir istifa!”

Bugün (13 Temmuz) Taksim Galatasaray Meydanı’nda toplanan KPSS İptal Edilsin Grubu, Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) İstanbul sözcüleri ve onlarca KPSS mağduru genç, soruların dağıtılmasına ilişkin skandala tepki gösterdi. Saat 19.00’da bir araya gelen gruba, DİSK’e bağlı sendikalar ve çeşitli partiler de destek verdi. Galatasaray Meydanı’ndan yürüyüşe geçen yaklaşık 150 kişilik ekip, “Ali Demir İstifa!”, “Atanmak haktır!”, “”ÖSYM şaşırma, sabrımızı taşırma”, “Hırsızlar değil, mollalar değil, öğretmenler atansın” sloganlarıyla Taksim Meydanı’na yürüdü.

Taksim Meydanı’nda yapılan yürüyüşün ardından “KPSS 2012 İptal Edilsin” eylemi adına İstanbul AYÖP sözcüsü Duygu Semiz basın açıklamasını yaptı. Semiz, son 3 yıldır memur alımında yapılan sınavların birçoğunda usulsüzlüğün süregittiğini belirterek, “iki yıl önce polislik sınavının sorularının çalınması, 2010 KPSS sorularının servis edilmesi, TUS’ta yaşanan şaibeler, YGS’de ortaya çıkan şifreler, hakimlik sınavlarında dereceye girenlerin milletvekili yakınları çıkması, valilik sınavlarındaki yolsuzluklar, kazananlar listesinde yapılan değişiklikler… Hepsi farklı sınavlar fakat ortak noktaları aynı: Şaibe, servis, cemaat…” dedi.

Aynı açıklamada Semiz, 2012 KPSS’de aynı senaryonun işlediğini sınav öncesinde birtakım internet sitelerinde soruların yayınlandığını ve bu soruların sınav sorularıyla, yazım yanlışlarına kadar aynı olduğunu söyledi.

Grup sözcüsü, bu kadar açığa çıkan adaletsizlikten sonra geriye yapılacak tek bir şeyin kaldığını belirterek, “KPSS 2012 derhal iptal edilmeli ve sorumlular hesap vermelidir. Bu iptal 2010’da olduğu gibi adaletsiz uygulamalara mahal vermemelidir. Tüm adaletsiz atamaların ve mağduriyetlerin önüne geçilmelidir” dedi. 4 Ağustos’ta Ankara’da olacaklarını ifade eden grup, pazar günü yeniden bir eylemleri olacağını ve eylemliliklerin süreceğini belirtti.

Açıklamanın ardından kamu emekçileri sınavda verilen ÖSYM’nin kalemlerini kırarak eylemi sonlandırdılar.

Yorumlar kapalıdır.