Yunanistan’da OKDE yaz kampı

Daha öncesinde gazetemizde Yunanistan’daki 6 Mayıs seçim değerlendirmelerini (bak: http://iscicephesi.net/uluslararasi/avrupa/1649-yunanistan-6-mayis-secimleri-ilk-sonuclar) yayımladığımız OKDE’nin parti yaz kampı geçtiğimiz Ağustos ayında gerçekleşti.

OKDE (Komünist Enternasyonalistler Örgütü)’nin bu yılki yaz kampına UBK’nın bileşenleri olan İşçi Cephesive Lucha Internacionalista‘nın (Enternayonalist Mücadele-İspanya) yanı sıra, Fransa, Avusturya ve Arjantin’den çeşitli siyasi çevreler de katıldı.

Yunanistan’ın Larissa şehrinde kalabalık bir topluluğun katılımı ile gerçekleşen dokuz günlük kamp sürecinde işlenen başlıca konular şunlardı: Parti merkez yayın organının dili nasıl olmalıdır ve gazeteye yazı nasıl yazılır, gündelik hayatın sorunları ve kriz, öğrenci hareketinin durumu, yükselen faşizme karşı mücadele yöntemleri, sol hükümetler ve halk cepheleri.

Yunanistan’daki işçi denetimi ve işyeri işgalleri deneyimlerinin geniş yer kapladığı ve SYRIZA tipi reformist sol partilere karşı tavrın ne olması gerektiği gibi konular kampın temel konularını oluşturdu. Analiz olarak ise, OKDE Yunanistan’da bir ön devrimci durumun eşiğinde oldukları tespitinde bulunurken, mevcut hükümetin uzun ömürlü olamayacağı ve yerini bir tür halk cepheci hükümete bırakabileceği doğrultusunda bir öngörüde bulundu. Bu durum karşısında da Yunanistan’da devrimci bir işçi partisinin hangi yöntemler ile bir üst evreye sıçratılabileceği tartışması her bir gündemin merkezini oluşturdu.

Oldukça misafirperver ve yoldaşça karşılandığımız OKDE’nin kampından, Avrupa’da krizin artan etkileri karşısında Avrupa ve dünya çapında işçi sınıfının seferberliklerini destekleyecek somut kampanyalar oluşturabilme ve Yunanistan’daki sınıf mücadelesi ile bağlar kurup mücadelelerimizi birleştirme umutları ile ayrıldık.

Yorumlar kapalıdır.