Avusturya’da demokrasi düşmanlarına karşı Johannes Wiener’in yanındayız!

Avusturya’da RKOB (Kurtuluş için Devrimci Komünist Birlik) sözcüsü 20 yaşındaki Johannes Wiener, Filistin’e yapılan son saldırıyı protesto etmek için gerçekleştirilen kampanya sürecinde yaptığı halka açık bir konuşmadan ötürü, Anayasayı Koruma ve Anti-Terörizm Federal Bürosu tarafından “isyana teşvik” ile suçlanıyor. Ve Avrupa demokrasisi Wiener’i iki yıl hapis cezasına mahkum etmek istiyor. (1)

Bu tablo Avrupa’da demokrasinin maliyetli bir hale geldiğini ve en temel demokratik haklara dahi tahammül gösterilmediğini işaret etmektedir.

Açılan dava yalnızca Avrupa demokrasisinin geri çekilişi ile sınırlı değil. Aynı zamanda Avusturya parlamentosu ve bürokrasisinin Siyonist işbirliğini de gözler önüne sermektedir. Hasta adam Avrupa, Siyonist soykırımın ne denli destekçisi olduğunu bu suçlama ile bu kez de Viyana’dan haykırmaktadır.

Siyonistlerle yapılan işbirlikleri ve Avusturya’da baskıcı eğilimlerin güçlenmesi de yine bir paralellik içerisinde yaşanmakta. Irkçı söylemleri ile meşhur Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ), Filistin saldırısı gerçekleşir gerçekleşmez İsrail’e tebrik ve dayanışma mesajları iletmişti. Şimdi de Johannes Wiener’e yönelik suçlamayı sahiplenerek RKOB’a ve benzeri organizasyonlara yönelik saldırılarını sürdürmektedir.

Bu son derecede anti-demokratik olan suçlama karşısında Johannes Wiener’in ve RKOB’nin yanındayız.

Filistin ile dayanışma gösterilerinin terörize edilmesi çabalarına son!

Johannes Wiener’e yöneltilen suçlamalar derhal geri alınmalıdır!

(1) 16 Kasım 2012 günü Johannes Wiener’in konuşması için bkz: http://www.rkob.net/multimedia/video-gaza-16-nov-2012

Yorumlar kapalıdır.