ODTÜ’de baskılar sürüyor

ODTÜ’deki polis şiddetinin ardından bu kez “yasal şiddet” devreye girdi ve protestolara katılan öğrencilere hem rektörlük hem valilik soruşturma açtı.

Bilindiği gibi, 18 Aralık’ta Çin’den fırlatılan savaş uydusu Göktürk’ü ve AKP’nin politikalarını protesto etmek için toplanan öğrencilere ağır bir polis şiddeti uygulanmıştı. Olayların ardından bazı üniversitelerin rektörlüklerinin polis şiddeti yerine öğrencileri suçlaması ise öğrencilerin yoğun tepkileriyle karşılaşmıştı.

Medya ve rektörlerin öğrencileri hedef göstermesi ve yoğun öğrenci protestoları ardından ODTÜ’de şiddet uygulanan öğrencileri bir de yasal yollardan baskılamanın vakti gelmişti. Ve beklenen oldu. Ankara Cumhuriyet Savcılığı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde 18 Aralık’ta kampüse gelen Başbakan’ı protesto ettikleri için polisin saldırısına uğrayan öğrencilerden 45’ine “Kamu malına zarar vermek, toplantı ve gösteri yürüyüşü kanuna aykırılık, polise mukavemet ve basit yaralama” suçlarından soruşturma açtı. ODTÜ Rektörlüğü de Ankara Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’nün yazısı üzerine 20’den fazla öğrenciye disiplin soruşturması açtı.

Soruşturma açılanlar içerisinde polisin uyguladığı yoğun şiddet sonucu beyin kanaması geçiren Barış Barışık’ın da olması devlet terörünün nasıl zıvanadan çıktığını gösteriyor. Barış Barışık’ın polisler hakkındaki suç duyurusu ise, “polislerin belirnenememesi” sebebiyle tıkanmış durumda.

Anlaşılan “görünmez molotof” icat ederek öğrencileri suçlayanlar, burjuvazinin tüm aygıtlarını öğrencilere yöneltmekte tereddüt etmiyor. Buna karşılık bizlerin de tüm gücüyle bu saldırılara karşı koymamız gerekiyor.

Yorumlar kapalıdır.