Rektör Karaca atamadığını soruşturuyor

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)’nde aylardır 50-d’ye karşı direnen asistanları yıldırma girişimine bir yenisi daha eklendi. Rektör Mehmet Karaca’nın talimatıyla Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nden bir asistana açılan soruşturmanın gerekçesi “izinsiz afiş asmak ve üniversitenin huzurunu bozmak”. Soruşturmada 28 Mart günü referans olarak verildi. Yani asistanların rektörlüğü işgal ettiği gün.

Olayı ibretlik vaka olarak niteleyen asistanlar, 30 Nisan’da Maslak Kampüsü’nde “beni de soruştur Karaca” diyerek soruşturmayı protesto ettiler. “Rektör Karaca atamadığını soruşturuyor” diyen İTÜ Asistan Dayanışması’nın açıklaması söyle:

Biz “Gizli” değil, açıkça ilan ediyoruz ki; Ağustos ayından bugüne altmıştan fazla araştırma görevlisini işten çıkaran ve pek çok araştırma görevlisini istifa etmek zorunda bırakan, koyduğu 33a kadrosuna geçiş kriterlerinin hukuksuzluğu ortada olduğu halde kendi deyimiyle “öyle ya da böyle” uygulayan, 500’den fazla öğretim üyesinin kararını hiçe sayan, tepki gösteren araştırma görevlilerini tek tek fişleyen, tüm bunlar olurken de porselen tabak zammı, servislere taşeron işçilerin alınmaması, kampüsün özel güvenlikle doldurulması gibi icraatlara imza atan, Rektörlük makamının yetkilerini kullanarak “tek adam rejimi” kuran Mehmet Karaca, “Üniversitemizin huzur ve sükûnetini” bozmaktadır.

Asistanlar basın açıklaması sonrasında, direniş başladığından beri okulda fişlemelerin arttığı ve okulun güvenik görevlileriyle doldurulduğunu belirterek, okulun asıl güven ve sukünetini bozanın Rektör olduğunu söylediler. Bu sebeple Rektör Karaca’ya asistanlar tarafından idari disiplin soruşturması açıldığını ve tüm veriler göz önünde bulundurularak hakkında işlem yapılacağını belirttiler.

Yorumlar kapalıdır.