Direnişteki İTÜ araştırma görevlileri yalnız değildir!

8 Ekim 2012 tarihinden bugüne kadar İTÜ’de 30’dan fazla araştırma görevlisinin işine son verilmesi ve yüzlerce asistanın bu riskle karşı karşıya olmasına yönelik İTÜ’lü asistanların kurdukları dayanışma ve direniş çadırına destekler sürüyor. Bugün de, “İTÜ’de hayat duruyor” dayanışma gününde kar kış demeden onlarca insan İTÜ Maslak Yerleşkesi’ne geldi. Desteğe gelenler arasında, HEY Tekstil’de direnen işçiler de vardı.

Sabah saat 10’da İTÜ Dayanışma Meydanı’nda İnşaat Fakültesi’nden akademisyenlerin ve öğrencilerin de katılmasıyla toplanan kalabalık, halaylar ve türkülerle dayanışma ve direniş gününü başlattı. Açılış dersini ise Prof. Dr. Büşra Ersanlı yaptı. Konuşmasında kimseye nefret ve düşmanlık beslemediklerini ancak haklarımıza dokunulduğunda dayanışma duygusuyla direnişte olduklarını belirten Ersanlı’dan sonra Rektörlük’ün hukukdışı uygulamaları eleştirildi. Konuşmalar sık sık “Karaca şaşırma, sabrımızı taşırma”, “Karaca istifa” sloganlarıyla desteklendi.

Konuşmaların ardından Nejat Yavaşoğulları ve Akın Eldes, müzikleriyle direnişi selamladılar. İTÜ’lü direnişçiler basın açıklamasında, İTÜ’de yapılanların Yeni YÖK Taslağı’nın bir provası olduğunu vurguladılar. Gelen herkesi 25 Aralık’ta İstanbul Üniversitesi Beyazıt Meydanı’nda gerçekleşecek mitinge davet ederek günü sonlandırdılar.

İşçi Cephesi olarak bizler de İTÜ direnişini selamlıyor, herkesi güvenceli iş güvenli gelecek için 25 Aralık’ta Beyazıt Meydanı’da buluşmaya çağırıyoruz.

Yorumlar kapalıdır.