Gezi ruhu Alibeyköy’de hiç dinmeden sürüyor!

Gezi direnişinin patlak vermesinin ardından seferberlikler Taksim’le sınırlı kalmamış, hızla diğer illere ve İstanbul’un emekçi mahallerine de yayılmıştı. Emekçi mahallerinde her gece yürüyüşler düzenlenmiş, bu mahallelerden on binlerce insan Taksim’deki seferberliklere de dahil olmuştu. Hareketin mahallelerde gerçekleştirilen forumlara evrilmesiyle şimdi, birçok emekçi mahallesinde de her gece forumlar düzenleniyor. Bu forumların kitlesel bir şekilde gerçekleştiği yerlerden birisi de, Alibeyköy’de Karadolap Bölge Parkı.

Her akşam genç, kadın, emekçi yüzlerce mahalle sakininin katılımıyla gerçekleşen forumlarda genele ve yerele ilişkin çeşitli konular tartışılıyor. Söz alan onlarca kişinin buluştuğu ortak noktalardan bir tanesi, meselenin “sadece Gezi Parkı” olmadığı, Gezi Parkı ile başlayan direnişin, hükümete ve Erdoğan’a karşı biriken öfkenin sonucu olduğu. Bu noktada hükümetin Alevi düşmanı politikalarından, işçi ve kadın düşmanı politikalarına çok çeşitli başlıklarda, yaşanılan sorunlar dile getiriliyor. Hükümete olan öfkenin bu kadar açıkça dile getirildiği bir dönemde, yerel seçimlerde emekten ve gerçek demokrasiden yana ortak adayların çıkarılması, öne çıkan önerilerden biri.

Forumlarda aynı zamanda mahallenin yerel sorunları ve bunlara dönük çözüm önerileri de tartışılıyor. Devlet desteğiyle, mahallede uyuşturucu satımının yaygınlaştırılması ve bu şekilde özellikle gençlerin yozlaştırılmaya çalışılması, akşam saat 9’dan itibaren belediye otobüslerinin sonlanması ve kimi zaman otobüs şöförlerinin İETT’den gelen taliamatla mahalleye girmeyi reddetmesi, mahallenin kentsel dönüşümün tehdidi altında olması, dile getirilen sorunlar arasında.

Dile getirilen sorunlara dair çözüm önerileri geliştirebilmek, forumlara daha örgütlü bir hal verebilmek ve bir yol haritası çizebilmek için ise, bir yürütme komitesi oluşturulmuş durumda. Önümüzdeki günlerde, belirli konu başlıklarına dönük olarak komisyonlar kurulması ile tartışmaların derinleştirilmesi hedefleniyor. Diğer forumlarla koordinasyonun geliştirilmesi ve mücadelenin ortaklaştırılması da, komitenin hedefleri arasında.

Yorumlar kapalıdır.