Hükümetin söylediği tek gerçek: BİTTİK!

15 Haziran Cumartesi akşamı, en kalabalık olduğu saatte Gezi Parkı’ndaki kitleye saldırarak Taksim’i boşaltan hükümetin elde ettiği tek şey “Pirus Zaferi”dir. Pirus zaferi, tüm güçlerini sarf ederek bir başarı kazanan tarafın bir daha asla zafer elde edemeyeceğini ifade eder. Gaz ve ses bombaları, plastik mermi ve asitli sularıyla tüm kolluk güçlerini silahsız kitlenin üzerine süren Valilik ve Hükümet, meydanı ve parkı boşaltmış fakat kendi sonuna imza atmıştır.

Hükümet hep bir ağızdan yalan söylüyor. Art arta sıraladıkları yalanlardan kurulan diktatörlük çatlamıştır. Sonun başlangıcında olanların yaptığı her şeye tanıklık ediyoruz: yalan söylüyorlar ve saldırıyorlar. Çünkü artık kendileri için her şeyin bittiğinin farkındalar. Çapulcuların, halkın, sokağın kazandığının farkındalar.

Halkın ve hükümetin ortaklaştığı tek bir gerçek var: AKP hükümetinin miladı dolmuştur. Cumartesi saldırısı tüm meşruiyetlerini yitirdiklerinin beyanıdır. Hükümeti köşeye sıkıştıran, korkudan uykularını kaçıran kitlenin sokaklarda yükselttiği “Hükümet istifa!” talebi artık tüm kesimler için ortak bir taleptir.

Sokaklardan, meydanlardan, apartman dairelerinden ve statlardan yükselen bu kararlı mücadele çaresiz saldırılarla sonlanamaz. Eskisi gibi yönetilmek istemeyen halk, Taksim’den taşan bu dalgayı toplumun her alanına yayıyor. Başta işçi sendikaları ve emek örgütleri olmak üzere tüm muhalefet odakları da kitlelere sahip çıkarak hareketi güçlendirerek yükseltmelidir.

Polis şiddeti durana kadar genel grev, genel direniş!

Hayatı tanklar ve TOMA’lar değil üretenler durdurabilir!

Türkiye ayağa, şalterler aşağıya!

Hükümet istifa!

Yorumlar kapalıdır.