İntifadanın Alibeyköy yankısı

31 Mayıs Hareketi’nin Taksim’den tüm Türkiye’ye yayılması mahallelerde de oldukça büyük bir yankı buldu. Buna İstanbul’un en önemli işçi mahallelerinden Alibeyköy de dâhil. Pazar akşamı 50 kişi ile başlayan yürüyüşün 5000 kişi ile sonlanmasının ardından, dün akşam (3 Haziran’da) daha örgütlü bir yürüyüş gerçekleşti. Yarım saat içinde 20 bine yakın mahalleli, büyük bir coşkuyla sokağa döküldü. Yaklaşık 2 saat süren yürüyüşe katılanlar hep bir ağızdan “Hükümet İstifa! Genel Grev, Genel Direniş” dedi.

Taksim Gezi Parkı’nın sermayeye peşkeş çekilip yerine AVM yapılmasına gösterilen tepkinin hızla hükümet karşıtı gösterilere dönüşmesinin şaşırtıcı olmadığı aşikar. 10 yılı aşkın süredir taşeronlaştırma, güvencesizleştirme ve sendikasızlaştırma gibi saldırılarla yoğun bir sömürüye maruz bırakılan işçi sınıfının öfkesi hiç de tesadüf değil.

“Her yer Taksim, her yer direniş”, “Diren Ankara yalnız değilsin” ve “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları ile caddeleri dolduran binlerce kişi, hükümet istifa etmeden sokakları meydanları bırakmamaya kararlı. Açıkça görülüyor ki, işçi sınıfı kendi kaderini ellerine alabileceğine inanmış durumda.

Yorumlar kapalıdır.