Enerji işçisi ayakta, hak kavgasında

BEDAŞ işçisi işten çıkarmalara karşı harekete geçerek BEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. İşçiler, atılan işçilerin derhal geri alınması talebini vurgularken, BEDAŞ’ın kararından vazgeçmemesi durumunda bunun BEDAŞ’a maliyetinin ağır olacağını belirtti.

Bilindiği gibi Enerji, İnşaat, Basın-Yayın gibi pek çok sektörde faaliyet gösteren Cengiz-Kolin-Limak ortaklığı, özelleştirilen BEDAŞ’ın (Boğaziçi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi) sahibi olur olmaz işçi kıyımına başlamakta gecikmemişti. 1 Ağustos Perşembe günü itibariyle özellikle Enerji-Sen’li işçiler hedef alınarak 540 işçinin işine son verildi. İşten çıkarmalar, özelleştirilen işletmelerde işçilerin işlerinde kalmasına ve sendika yöneticilerinin işten atılamamasına rağmen hukuk çiğnenerek gerçekleştirildi (http://iscicephesi.net/sinif-mucadelesi/emek-guncesi/2009-bedasta-500-isci-isten-cikarildi).

İşçiler Enerji-Sen’in çağrısıyla sabahtan itibaren Talimhane’deki BEDAŞ Binası önünde toplanmaya başladı. Saat 15:00’da bir basın açıklaması gerçekleştirilerek BEDAŞ yönetimine ihtar verildi. Eğer hukuksuzluktan dönülmezse BEDAŞ’ı zor günlerin beklediğini belirten işçiler “Enerji işçisinin iradesinin sınanmasının maliyetinin ağır olacağını” belirtti. “İş ekmek yoksa barış da yok” “Direne direne kazanacağız” sloganlarının atıldığı basın açıklamasında konuşan Enerji-Sen Başkanı Ali Duman bu hukuksuzlukların kendilerini, kendi hukuklarını uygulamaya ittiğini ifade etti.

BEDAŞ yönetimiyle görüşmek üzere Genel Müdürlüğe giren içerisinde DİSK Başkanı Kani Beko, Genel Sekreter Arzu Çerkezoğlu ve HDP milletvekili Levent Tüzel’in de bulunduğu heyetin görüşmesinden ise sonuç çıkmadı. İşçiler, direnişlerinin yarın da süreceğini vurgulayarak sabah 9’dan itibaren herkesi BEDAŞ binasının önündeki direnişlerine desteğe çağırdı.

İşçilerin kararlı tutumu her fırsatta “devrimcilikleriyle” övülen yapıların direnişe zayıf destekleriyle çelişiyor. Oysa, Gezi direnişiyle başlayan hareketliliğin güçlü bir toplumsal mücadele ekseninde büyümesinin yolu sınıfsal seferberliklerden geçiyor. Şimdi, Darphane işçisinden İskenderun’daki Demir-Çelik işçisine, Enerji işçisinden tekstil işçisine mücadeleyi ortaklaştırmanın ve büyütmenin tam zamanı!

İşten çıkarmalar yasaklansın!

Yaşasın BEDAŞ işçisinin onurlu direnişi!

Yorumlar kapalıdır.